Altılı masa üyesinden Suriye'ye yapılacak muhtemel operasyona karşı skandal sözler

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, Türkiye'nin kara operasyonuna hazır olmadığını iddia ederek algı operasyonuna başvurdu. Gerçeklikten uzak açıklamalarda bulunan Torun, terör örgütü PKK/YPG'yi destekleyen sözler sarf etti.

GİRİŞ 29.11.2022 22:31 GÜNCELLEME 29.11.2022 22:57
Bu Habere 186 Yorum Yapılmış

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki bölücü terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik gerçekleştirilen Pençe-Kılıç Hava HarekatıTürk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonel kapasitesini tüm dünyaya gösterdi.

İLK CEZALANDIRMADA 300'DEN FAZLA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

300'den fazla PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda ABD kontrolündeki terör örgütü cezalandırıldı.

TERÖRİSTBAŞI ABDİ KORKUYA KAPILDI, RUSYA VE ABD'YE YALVARDI

Terör örgütü ve Türkiye içerisindeki siyasi destekçileri korkuya kapılırken Suriye'deki Türk fırtınası öncesi PKK/YPG teröristbaşı Ferhat Abdi Şahin ABD'den aman dilemeye başladı. Kara harekatını durdurması için, adeta yalvardı.

Mazlum Kobani lakaplı Abdi Şahin'in korku içerisinde olduğunu gösteren ifadeleri şöyle:

"Türk devleti Kobani, Minbiç ve civardaki bölgelere güçlerini yığmış durumda. Aynı zamanda Bab ile Minbic arasında da kuvvetlerini artırdı. Yine Azez ve Tel Rıfat’ta da güç biriktirmiş durumda. Biz Türkiye’nin buralara askeri güç yığmasını ciddiye alıyoruz. ABD ve Rusya'nın saldırıyı önlemek için daha güçlü bir duruşa sahip olmaları gerekiyor"

GELECEK PARTİSİ TERÖR SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNDU

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Suriye'ye yönelik muhtemel kara harekatının her an başlayabileceğini belirtirken, altılı masa üyesi partiden skandal açıklama geldi. Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun, TSK'nın olası operasyonu öncesinde Rudaw'a Türkiye'yi kötüledi. Dezenformasyona başvuran Torun, Türkiye'nin kara operasyonunu yapacak güçte olmadığını ileri sürdü.

"ÜÇ BEŞ YERE BOMBA ATACAKLAR"

"Suriye'de herhangi bir şeyi düzeltme gibi bir durum yok diyen Torun'un Rudaw'a yaptığı skandal açıklama şöyle;

"Olabilir yalnız operasyon olayı tamamen iç kamuoyuna yönelik bir şey. Yani Türkiye’deki kitleleri, bir şekilde PKK karşısında muhafazakar ve milliyetçi oyları konsolide etme amacını güdüyor. Dolayısıyla tamamen iç politikaya yönelik bir şey. Yani Suriye’de herhangi bir şeyi düzeltme gibi bir durum yok. Üç-beş yere bomba atacaklar, bir miktar içeri girebilirler ancak bu dediğim gibi propaganda amaçlı olacak.

"TÜRKİYE BU BÜYÜKLÜKTE BİR OPERASYON İÇİN HAZIR DEĞİL"

Bu Türkiye’nin uluslararası ilişkileri açısından da zor. İkincisi karşılaşacağı direnç göz önüne alındığında böyle bir maliyeti içeride de karşılaması mümkün değil. Ekonomik olarak da Türkiye bu büyüklükte bir operasyon için hazır değil. Bence olursa küçük çaplı göz boyama türünde bir operasyon bekliyorum. Orada çok da ileriye gidebilecekleri kanaatinde değilim.

"TÜRKİYE'NİN ŞU ANKİ YÖNETİMİNİN BÖLGEYE BAKIŞ AÇISI BENCE SAKAT"

Ama Suriye rejimi ile ilişkileri geliştirmenin bir amacı da rejimin Rojava’yı kontrol etmesini sağlamak. Yani Suriye rejimini buna teşvik ediyor Türkiye. Türkiye’nin şu anki yönetiminin bölgeye bakış açısı bence sakat. Çünkü bölgedeki yerel halkları biliyorsunuz Rojava’da sadece Kürtler yok, Araplar ve Türkmenler de var, o bölgeyi tekrar rejimin eline vermek Türkiye’ye bir şey kazandırmayacak"

SDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'den ABD'ye Türkiye çağrısıSDG elebaşı Ferhat Abdi Şahin'den ABD'ye Türkiye çağrısı

Türkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklifTürkiye'nin kara harekatı öncesi Rusya'dan terör elebaşı Abdi Şahin'e yeni teklif

İbrahim Kalın'dan son dakika harekat mesajı: Yarın, haftaya veya her an olabilir!İbrahim Kalın'dan son dakika harekat mesajı: Yarın, haftaya veya her an olabilir!

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 186
  • silke 1 yıl önce Şikayet Et
    abdulhamidimize yapilanlar, erdoganimizada yapmaya calisiyorlar.
    Cevapla
  • doğrucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Pkknın televizyonuna , teröristleri cesaretlendirici beyanat veriyor. O altılı masada bir bozukluk varki hepsi ihanetin bir paçasından tutuyor. Başınıza milliyetçi muhafazakarlar kadar taş düşsün emi.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kendisini gizlemeye çalışan aslında gelecek partisindeki PKK lilardan biri herhalde
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    laflara bak sanki yabancı biri var karşımızda ve ülke düşmanı gibi konuşuyor. halk düşmanı devlet düşmanı hain bunlar. bunlara oy. veren de bunlar kadar ihanet ediyor ülkesine
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    mademki operasyon göz boyamak için öyleyse bu korku niye??? bugün sahadaki teröristleri silahla ardından meclisteki teröristleri yeni milli anayasa ile ortadan kaldıracağız inşaAllah ebediyen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta Haşdi Şabi karargahına hava saldırısı! İran ve ABD'den peş peşe açıklamalar
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor