Türkiye'nin kara harekatı öncesi ABD'den kritik hamle! Suriye'den çekildiler

Türkiye, YPG/PKK'nın terör mevzilerine yönelik kara harekatına hazırlanırken, ABD'nin Suriye'deki bütün personelini Irak'ın kuzeyine çektiği öne sürüldü.

Türkiye'nin kara harekatı öncesi ABD'den kritik hamle! Suriye'den çekildiler
Türkiye'nin kara harekatı öncesi ABD'den kritik hamle! Suriye'den çekildiler
GİRİŞ 30.11.2022 11:17 GÜNCELLEME 30.11.2022 11:17
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Pençe Kılıç Hava Harekatı ile bebek katillerine ağır darbe indiren Türkiye, kara harekatı ile PKK/YPG işgalindeki bölgeleri kurtarma hazırlığı yapıyor. Askeri intikali büyük ölçüde tamamlayan güvenlik güçleri, Suriye Milli Ordusu ile birlikte "ileri" talimatını bekliyor.

Suriye'de konuşlu bulunan ABD'nin, Türkiye'nin kara harekatı öncesi ne yapacağı merak konusuydu. ABD'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik başlatacağı kara harekatını sebep göstererek sivil personellerini Irak'ın kuzeyine çektiği öne sürüldü. ABD'den konu ile ilgili yalanlama gelmedi. CENTCOM, "Suriye'deki personel hareketlerimiz hakkında konuşamayız" ifadelerini kullandı.

Teröristbaşı Abdi Şahin'den ABD ve Rusya'ya çağrı: Türkiye'yi durdurun

İSTİKAMET ERBİL

Al-Monitor Haber Ajansı'nın aktardığına göre; ABD, diplomatlar aynı şekilde dahil olmak üzere bütün sivil personelini Erbil'e tahliye etti. Tahliye edilen kişilere gerekçe olarak Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeydoğusuna bir kara saldırısı hazırlığında olduğunu gösterdi.

ABD "KONUŞAMAYIZ" DEDİ

ABD'nin, Suriye'nin kuzey ve doğusundaki diplomat dahil olmak üzere sivil personelini Erbil'e çektiği iddiaları ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmadı. Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'deki Amerikan askerlerinin güvenliğini gerekçe gösterip bu konuda konuşmayacaklarını duyurdu.

CENTCOM, bu iddiaların doğru olup olmadığı sorusuna, "Suriye'deki personel hareketlerimiz hakkında konuşamayız, bunu yapmak güçlerimizi tehlikeye atar" ifadelerini kullanarak cevap verdi.

YALANLAMADILAR

Bunlar ile birlikte ABD Dışişleri Bakanlığı iddiaları doğrulamadı ancak verilen yazılı cevapta, benzer sorular aldıklarını kaydederek daha önce yaptıkları gerilimi düşürme çağrısını yineledi. Israrlı sorular üzerine Dışişleri yetkilileri, iddiaları yalanlamazken geçen hafta yapılan açıklamanın ötesinde bir yorum yapmayacaklarını kaydetti.

ABD'den terör örgütü SDG'ye kan takviyesiABD'den terör örgütü SDG'ye kan takviyesi

KAYNAK: AA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 76
  • Vatannn 1 yıl önce Şikayet Et
    Hazır olun itler Şanlı Türk Ordusu geliyor
    Cevapla
  • sdf 1 yıl önce Şikayet Et
    Gemi batınca ilk fareler terkedermiş gemiyi.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm askerlerini çekmesi imkansız. Kendi askerleri ile birlikte Pkk lı yöneticileri güvenli alana taşımışlardır.
    Cevapla
  • ülkücü 1 yıl önce Şikayet Et
    kafir iran dün ğece yenildi amerikaya .dün ğece ülkemiz amerikayı desdekledik türk düşmanı fars iranı amerika evine gönderdi muslüman düşmanı iran .
    Cevapla
  • Trakya 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne diyon sen ya merika Ortadoğu'da olmasaydı bu kadar savaş olmazdı Allah akıl fikir versin
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin haydut devletin vahşi conileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi