Olası kara harekatı HDP'yi panikletti! Mithat Sancar'dan Türkiye'ye suçlama

Türkiye'nin toprakları ve sınırlarını teröristlerden arındırmak istemesi, HDP'yi yine rahatsız etti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Türkiye'nin terör operasyonlarını, "Kürt karşıtlığı ve düşmanlığı" safsatasıyla açıklamaya çalıştı.

Olası kara harekatı HDP'yi panikletti! Mithat Sancar'dan Türkiye'ye suçlama
Olası kara harekatı HDP'yi panikletti! Mithat Sancar'dan Türkiye'ye suçlama
GİRİŞ 29.11.2022 19:53 GÜNCELLEME 29.11.2022 20:14
Bu Habere 297 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuştu. Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik olası kara harekatını değerlendiren Sancar, akılalmaz ithamlarda bulundu.

"Bu operasyonların altında yatan anlayış Kürt karşıtlığı ve düşmanlığıdır" diyen Sancar, "Bütün bu kirli oyunlar mevcut iktidarı sürdürmek, iktidarın kurmakta olduğu rejimi yerleştirmek içindir" ifadelerini kullandı.

Altılı Masa'nın açıkladığı yeni programı "gerçek ve güçlü demokrasi için zayıf" ifadeleriyle eleştiren Sancar, "Bir tür tamir programı ortaya koyuyor bu öneri" dedi.

İşte Sancar'ın açıklamalarında satır başları:

"KARA OPERASYONUNUN AMACI İKTİDARLARINI SÜRDÜRMEK"

"Bugün Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik bir kara operasyonu gündemde tutuluyor. İcazet arayışları var bu iktidarın büyük güçlerden. Çeşitli pazarlıklar yapılıyor. Amaç bir yandan Kürtlere ve kazanımlarına saldırmak, diğer yandan ülke içinde siyaseti ve seçim sürecini kendi lehlerine dizayn etmektir. Eğer bir kara operasyonu başlatırlarsa kiminle yapacaklar, müttefikleri kim? ÖSO çeteleri. Kim bunlar? Suriye'de yıllardır insanlık suçu işlediklerini uluslararası kuruluşların ve çıplak gözle gözlem yapanların dile getirdiği bir gerçek. Bunlarla işbirliğinin Suriye halklarına ve Türkiye halklarına hangi faturaları çıkaracağını öngörmek bu kadar zor mu? Ne için bütün bu kirli oyunlar? Bütün bu kirli oyunlar mevcut iktidarı sürdürmek, iktidarın kurmakta olduğu rejimi yerleştirmek içindir."

"OPERASYONLARIN ALTINDA YATAN ANLAYIŞ KÜRT DÜŞMANLIĞI"

"Bugün Kuzey Doğu Suriye'ye yönelik başlatılan operasyonların iki temel hedefi var. Bunu bir kez daha hatırlatmak gerekiyor. Stratejik hedef Kürtleri statüsüz bırakmak ve Kürtlerin kazanımlarını yok etmek üzerine kuruludur. Bu iktidar da kendisinden önce gelen iktidarların yaptığı devlet zihniyetini, Kürtlere karşı klasik devlet aklını sürdürüyor. Kürtler nerede bir kazanım elde etse bunu kendilerine karşı bir beka sorunu olarak topluma yansıtmaya ve kabul ettirmeye çalışıyorlar. O nedenle bu operasyonların altında yatan anlayış Kürt karşıtlığı ve düşmanlığıdır."

"ALTILI MASA'NIN ÖNERİSİ ZAYIF"

"Altılı Masa dün bir anayasa değişikliği taslağı önerisi sundu. Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemini lağvetmeye, parlamenter sistemi yeniden yürürlüğe koymaya yönelik bir öneri bu. İçinde elbette pek çok olumlu madde var. Biz de orada öngörülen yargı bağımsızlığını ve Meclis'in güçlendirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Ancak toplamına baktığımızda bu önerinin gerçek ve güçlü bir demokrasi için eksik ve zayıf kaldığını görebilirsiniz. Bir tür tamir programı ortaya koyuyor bu öneri. Neyin tamiratı? Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yürürlüğe girdikten sonra yaşanan tahribatların onarılması. Hedef bu."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 297
  • AY YILDIZIM 1 yıl önce Şikayet Et
    Gelinen son nokta bunlar HALA mecliste ...
    Cevapla
  • Adalet 1 yıl önce Şikayet Et
    Madem Kürt karşıtıyız senin TBMM de işin ne
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamlar kürtlüğü savunuyormuş gibi yapıp tüm orta doğuyu marksist yapmak istiyorlar..
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kürt kardeşlerimizle bir problemimiz, derdimiz yok. Konuyu saptırma, bu cümleler kürt kardeşleri kışkırtıp konuyu terör merciinin dışına taşımak algı oluşturmak, kamuoyu oluşmaya yöneliktir. Evet bizim terör ve terörist problemimiz var etnik kökeni ne olursa olsun söylemlerinde icraatlarında teröre destek veren terörize olmuş herkesim yada herkesle bir problemimiz var. Bir seferde bu ülkenin mert yiğit özde evladıymış gibi bir açıklama yapın dişimi kıracağım.
    Cevapla
  • Uyan Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye bu Ermeni kriptolarının içeride milleti ayrıştırıp zehir saçmasına izin veriliyor, AB-D'de El Kaide veya Deaş partileri yada milletvekilleri var mı arkadaaaaş !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Türkiye sahalara döndü
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'