Finlandiyalı Erasmus öğrencisi 5 Türk Lirasını yırtmıştı! Ankara'da yakalandılar

Erasmus programıyla Türkiye'ye gelen ve 5 Türk Lirasını yırtarak paylaşımda bulunan Finlandiya vatandaşı iki şüpheli Yenimahalle'de yakalanarak gözaltına alındı.

Finlandiyalı Erasmus öğrencisi 5 Türk Lirasını yırtmıştı! Ankara'da yakalandılar
Finlandiyalı Erasmus öğrencisi 5 Türk Lirasını yırtmıştı! Ankara'da yakalandılar
GİRİŞ 30.11.2022 01:15 GÜNCELLEME 30.11.2022 01:21
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Finlandiya vatandaşı bir şüphelinin, Türk lirasıyla dalga geçtiği görüntüler sosyal medyada tepki topladı.

TÜRK LİRASINA BÜYÜK SAYGISIZLIK

Santamarini2 rumuzlu kullanıcının sosyal medyaya yüklediği bir TikTok videosunda, odada bulunan yabancı uyruklu bir kişinin elindeki Türk liralarını dalga geçer vaziyette yatağa fırlattığı görülüyor. Daha sonra fırlattığı paralardan 5 TL'yi alan şüpheli, "Look, look. This is no Money (Buna bak. Bu para değil)" diyerek 5 TL'lik banknotu gülerek yırttı.  Tepki çeken o anları bir başka kişi kaydederken "Santamarini2" rumuzlu yabancı uyruklu şüpheli sosyal medyadan servis etti.

"BEN ZENGİN ZENCİYİM DOSTUM"

Söz konusu şahıs elinde tuttuğu paraları yatağa fırlatırken "I'm rich nigga, rich nigga (Ben zengin zenciyim dostum, zengin zenciyim)" dediği görüldü. Yabancı uyruklu şahsın o görüntüleri sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

Söz konusu şüphelinin sosyal medya fenomeni olduğu ve TikTok'ta 37 bini aşkın takipçisi bulunduğu belirlendi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Skandal görüntülerin büyük tepki toplamasının ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Türk Lirası'nı yırtarak paylaşımda bulunan Mogadişu uyruklu 2 Finlandiya vatandaşının Yenimahalle'de yakalanarak gözaltına alındığını ve haklarında yasal işlem başlatıldığını açıkladı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Erkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar nasıl Finlandiya'lı ya Dünyanin en iyi eğitim sistemi Finlandiya da değil mi? Zaten neden Erasmus ile Türkiye ye gelirsin ki bunlar bence orada da göçmendir.
    Cevapla
  • Murat S. 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın valla
    Cevapla
  • Busezon 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekleri sınır dışı etmek sadece onlara iyilik olur.önce bunları 1 hafta demir patmaklık arkasına koymak ve daha sonra sınırdışı etmek daha iyi... Alçak köpek mogadişuda açlıktan çimen yendiği ni unutmuş bu puşt
    Cevapla
  • Mustafa kanıgür 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye de barinirlar türkiyenin ekmeğini yerler turkiyede huzur bulurlar gelirler ama gel gör ettikleri sadece nankörlük. Sinir dışı edilmeli bence
    Cevapla
  • derviş 1 yıl önce Şikayet Et
    dna testi yapın ,bu şahısların dna sında israiloğullarının genleri bulunacaktır
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yakalanıp serbest bırakılmanın caydırıcılığı yok. bu tür suçlarda para cezası kesilip ödeyinceye kadar hapsedilmeli, işine, arabasına, ehliyetine kısıtlama konulmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!