Askerlik yerleri 2023 ne zaman açıklanacak? 2023 askerlik celp tarihleri belli oldu mu?

Askerlik yerleri 2023 tarihleri internette aranıyor. Askerlik için tecillerini bozduracak ya da yaşı gelip vatani görevini yerine getirecek olan vatandaşlar, 2023 askerlik celp tarihleri araması yapıyor. Peki askerlik yerleri 2023 ne zaman açıklanacak? 2023 askerlik celp tarihleri belli oldu mu?

Askerlik yerleri 2023 ne zaman açıklanacak? 2023 askerlik celp tarihleri belli oldu mu?
Askerlik yerleri 2023 ne zaman açıklanacak? 2023 askerlik celp tarihleri belli oldu mu?
GİRİŞ 06.12.2022 10:50 GÜNCELLEME 06.12.2022 10:50

Askerlik celp tarihleri 2023 yılında ne zaman yapılacağı sorgulanıyor. Vatani görevini görevini yerine getirecek olan vatandaşlar, askerlik yerleri 2023 belli olup olmadığı merak ediliyor. Milli Savunma Bakanlığı konu hakkında açıklama yaptı. Peki askerlik yerleri 2023 ne zaman açıklanacak? 2023 askerlik celp tarihleri belli oldu mu?

2023 ASKERLİK CEP TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

Milli Savunma Bakanlığı askerlik yerleri hakkında açıklama yaptı. Bu anlamda şubat 2023 sınıflandırma döneminde görev alacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ve er statüsündekilerin askerlik hizmet tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleri hakkındaki maddeler ilan edildi.

Şubat 2023 sınıflandırma döneminde askere gidecek olanlar, 30 Kasım 2022 (dâhil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini e-Devletten veya en yakın askerlik şubesine müracaat ederek yaptırmaları gerekmektedir. Yoklamasını yaptırdıkları halde askerlik hizmet tercihi ile celp tercihini yapmayanlar, ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmeti kapsamından çıkartılanlar, mevcut bilgilerine göre Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyacı dikkate alınarak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaktır.

31 Aralık 2020 (dâhil) öncesinde yoklama işlemlerini yaptırdıkları halde çeşitli nedenlerle ertelenenlerden, 30 Kasım 2022 (dâhil) tarihine kadar ertelemesi sona erenlerin yeniden yoklama ve askerlik hizmet tercihi ile celp tercihi yaptırmaları gerekmektedir. (Daha önceki sınıflandırma dönemlerinden haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenenler hariç)

ASKERLİK YERLERİ 2023 NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Askerlik seçim ve sınıflandırma sonuçları 25 Ocak 2023 tarihinde e-Devlet üzerinden kişilere açıklanacaktır. Sınıflandırılan yükümlüler tekrar sınıflandırma işlemine alınmayacaktır. Fakat yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dâhil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

Yükümlüler sevk belgesini sevk tarihinin 10 gün öncesinden itibaren e-Devletten veya askerlik şubesinden alabilecektir.

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Yükümlüler, askerlik hizmetleri süresince kullanmak üzere banka kartları bulunmuyorsa herhangi bir banka şubesine başvurarak hesap açtırabilecek ve banka kartı temin edebileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar veya sevk belgesini aldığı halde kendisine verilen yol süresi dışında sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılanlar hakkında bakaya işlemi yapılacaktır.

7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 27’nci maddesi gereğince bu duyuru yükümlülere tebliğ mahiyetindedir.

Yükümlüler bu duyuru metnine https://msb.gov.tr/Askeralma internet adresinden ve TRT teleteksten ulaşabileceklerdir.

Nur Saydan Haber7.com - SEO Editörü
Haber 7 - Nur Saydan
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yılmaz Tunç: İki kulübün de sporcuları tarafından karşılıklı arbedeler söz konusu
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’