Ölümlü kazaya karışan otobüs firmaları isim isim duyuruldu

Emniyet Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2022 – 27 Kasım 2022 tarihleri arasında meydana gelen ölümlü trafik kazalarına karışan otobüs firmalarını isim isim kamuoyuna duyurdu.

Ölümlü kazaya karışan otobüs firmaları isim isim duyuruldu
Ölümlü kazaya karışan otobüs firmaları isim isim duyuruldu
GİRİŞ 30.11.2022 15:55 GÜNCELLEME 30.11.2022 16:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında karayollarında yolcu taşımacılığı yapan otobüs ve benzeri taşıtların karıştığı ölümlü trafik kazası sonuçlarının ve otobüs firmalarının televizyon ve basın organları aracılığı ile kamuoyuna ilanına karar verilmişti.

11 AYDA 43 KAZADA 83 CAN KAYBI

Emniyet Genel Müdürlüğü bu karar uyarınca 1 Ocak 2022 – 27 Kasım 2022 tarihleri arasında meydana gelen şehirlerarası tarifeli ve tarifesiz yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin kusurlu olarak karışmış olduğu 43 ölümlü trafik kazasına ilişkin bilgileri açıkladı.

Emniyet'in verilerine göre bu kazalarda olay yerinde 83 can kaybı meydana geldi.

36 FİRMA LİSTEDE... EN FAZLASI KAMİL KOÇ

Ölümlü trafik kazalarına 36 farklı otobüs firmasının karıştığı tespit edildi.

İlk sırada 6 ölümlü ve 18 yaralanmalı trafik kazasıyla Kamil Koç Otobüsleri A.Ş. firması yer aldı. Tarihlerine göre meydana gelen kazalar ve otobüs firmaları şöyle:

Emniyet'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Yolcu taşımacılığı yapan otobüsler, trafik kolluğunca hem terminal çıkışı öncesi hem de karayolu üzerinde denetime tabi tutularak, sürücüler hız, çalışma/dinlenme süreleri ile seyir halinde cep telefonu kullanımı başta olmak üzere trafik güvenliğine uymaları; yolcular da seyahat süresince emniyet kemeri takmaları konusunda bilgilendirilmektedir.

Ayrıca meydana gelen otobüs kazalarına ilişkin sonuçları ve alınması gereken tedbirler ile ilgili kurum/sektör ve firma yetkilileri ile müşterek değerlendirmeler yapılmakta olup, en çok kazaya karışan otobüs firmaları ile de görüşmeler gerçekleştirilerek firmalara gerekli uyarı ve hatırlatmalarda bulunulmaktadır.

Hedefimiz trafikte sıfır can kaybı ilkesi esasıyla denetim ve diğer faaliyetlerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aralıksız devam edecektir."

KAYNAK: DHA
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 2
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    iyide bu haber çok analize muhtaç. adamların otobüs sayısı fazla. asıl önemli olan toplam otobüs sayısı ile kazaya uğrayan otobüs sayısı oranıdır. Firmanın 2 otobüsü var ve 1 tanesi kaza yaptı ise %50'dir oran. Ama adamım 1000 tane var ve 6 tane kaza yaptı ise oran %0,6'dır.
    Cevapla
  • Bir Dost 1 yıl önce Şikayet Et
    6 Tane Kamil Koç saydım. ondan sonra da Pamukkale geliyor...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü