Sahte doktorun babası: Kızımı okutmak için traktörümü sattım

Tekirdağ'da devlet hastanesinde sahte doktorluk yaptığı ortaya çıkan Ayşe Özkiraz'ın babasını da kandırdığı ortaya çıktı. Baba Ali Özkiraz, kızını okutmak için traktörünü sattığını söyledi.

Sahte doktorun babası: Kızımı okutmak için traktörümü sattım
Sahte doktorun babası: Kızımı okutmak için traktörümü sattım
GİRİŞ 30.11.2022 16:42 GÜNCELLEME 30.11.2022 16:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Tekirdağ Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sahte doktorluk yaparken gözaltına alınarak ve tutuklanan Ayşe Özkiraz'ın, babası Ali Özkiraz'ı da kandırdığı ortaya çıktı. Özkiraz, "Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı. Annesinin ve üvey babasının da haberi var, saklıyorlar" dedi. 

Özkiraz'ın 5 ay boyunca kaldığı yurt sorumlusu ise "Normal bir öğrencinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğimiz için şüphelenmedik. Arkadaşları söyleyince öğrenci işlerine sorduk, öğrenci olmadığını anlayınca gönderdik" diye konuştu.

Tekirdağ'da Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır pratisyen hekim olarak görev yapan Ayşe Özkiraz'ın, lise mezunu sahte doktor olduğu ortaya çıktı.

Kendisini pratisyen hekim olarak tanıtan sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın tutuklanmasının ardından, Tokat'ta yaşayan babası Ali Özkiraz açıklamalar yaptı. 

"KIZIMI OKUTMAK İÇİN TRAKTÖRÜMÜ SATTIM"

Telefonla açıklama yapan baba Özkiraz, kızını okutmak için sürekli para gönderdiğini belirterek, "Traktörümü satıp parasını kızıma gönderdim. Tıp kitapları için benden 35 bin lira para aldı. Devamlı oğlumla birlikte 2012 yılından beri ona para gönderiyordum. Bu paraları bunlar aile içinde mi yediler? Annesinin ve üvey babasının da haberi var, saklıyorlar. Kızım bana geçen sene doktor olduğunu söyledi. Oğlum ile telefonda konuşuyordu, ben de şüphelendim sordum, kızım, 'Süper puan ile mezun oldum' dedi. Ağabeyi de şokta, 5 çocuğunun rızkını Ayşe'ye verdi. Oğlum da kullanıldı. Ben daha önce şüphelenip oğluma sordum, 'Bu kızın yaşı tutmuyor? Nasıl bitirdi okulu' dedim. Ben hayatımda 19 yaşında doktor görmedim" dedi.

"BELGELERİNİ GÖRMÜŞTÜK"

Özkiraz'ın kaldığı yurdun sorumlusu ise "Burada 4-5 ay kaldı. Belgelerin hepsini görmüştük, normal bir öğrencinin böyle bir şey yapabileceğini düşünmediğimiz için şüphelenmedik. Arkadaşları söyleyince öğrenci işlerine sorduk, öğrenci olmadığını anlayınca gönderdik" ifadelerini kullandı. 

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • aziz 1 yıl önce Şikayet Et
    ey babası traktörünü satmış olabilirsin ne derece doğruysa bu..ne olursa olsun böyle koca bir yalana ne gerek vardı???hastane içine dek sızmak ve dr.görüntüsü vermek tamamen cehalet!!!
    Cevapla
  • rofar 1 yıl önce Şikayet Et
    Tamam anladım hastane başhekimini kandırdın doktorları hemşireleri kandırdın tamam anladım da devleti nasıl kandırdın onu anlayamadım sana maaş nasıl yattı
    Cevapla
  • Davut 1 yıl önce Şikayet Et
    Maaş almamış
    Cevapla
  • MİLLET 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisinin bu sorunun cevabını vermesi gerekir ? HESAP VERİLEBİLİRLİK -KANUN-ADALET namına ..DEVLET diyoruz beyler DEVLET MAAŞ NASIL YATMIŞ benim vergilerimle ?
    Cevapla
  • Tctctc 1 yıl önce Şikayet Et
    Yatmadı diyor sağlık bakanı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'