Balıkesir'deki terör operasyonu: HDP Edremit İlçe Başkanı tutuklandı!

Balıkesir ve Çanakkale'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı. Tutuklanan S.K'nin, Balıkesir'de HDP Edremit İlçe Başkanı olduğu, bir dönem ANYAKAY-DER başkanlığını yaptığı belirtildi.

Balıkesir'deki terör operasyonu: HDP Edremit İlçe Başkanı tutuklandı!
Balıkesir'deki terör operasyonu: HDP Edremit İlçe Başkanı tutuklandı!
GİRİŞ 01.12.2022 10:48 GÜNCELLEME 01.12.2022 10:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Balıkesir ve Çanakkale'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın propagandasını yaptıkları ileri sürülen zanlıların emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Adliyeye getirilen şüphelilerden S.K, çıkarıldığı hakimlikçe "PKK/KCK silahlı terör örgütü üyesi olma" suçundan tutuklandı.

"Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan hakimliğe sevk edilen diğer 3 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan S.K'nin, Balıkesir'de HDP Edremit İlçe Başkanı olduğu, bir dönem Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (ANYAKAY-DER) başkanlığını yaptığı belirtildi.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerden birini Çanakkale'de, 3'ünü Balıkesir'de yakalamıştı. Gözaltına alınan zanlıların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda doküman ve dijital materyal ele geçirilmişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    diyelimki 500 bin teröristi aldık içeri bunlara kim bakacak çözüm bilge liderin dediği gibi sürgün yasasıdır sevdikleri ülkelerde takılsınlar bekamızdan uzak dursunlar bu itibarla Devleti Aliyye OSmanlının en parlak dönemlerinde işlenen bu kaidenin gelmesi icap eder,idam çeşitli sebeplerden gelmiyorsa bu değerlendirilmelidir aksi halde başımıza ciddi işler açılır ülkede en az 2-3 milyon insanın sınır dışı edilmesi lazımki refaha feraha erelim artık bunun konuşulması lazım inşaAllah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan son dakika İsrail ve Hamas açıklaması! Yeni kararı duyurdular
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?