Okullardaki bütün çocuklara LGBT resimleri çizdireceklerdi! Valilik'ten fren

CHP'ye yakın Eğitim Sen'in Bursa'daki okullarda gerçekleştirmek istediği LGBT temalı "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu resim yarışması Bursa Valiliği tarafından iptal edildi.

GİRİŞ 05.12.2022 14:35 GÜNCELLEME 05.12.2022 14:59
Bu Habere 99 Yorum Yapılmış

Osmanlı başkentlerinden Bursa'ya LGBT gölgesi düşürme çabaları devam ediyor.

EŞCİNSELLİĞİN RESMİNİ Mİ ÇİZDİRECEKLER?

CHP'li Nilüfer Belediyesi'nin LGBT için özel merkez kurma girişiminin ardından benzer bir adım da Eğitim Sen'den geldi. Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin, okullarda "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" konulu resim yarışması düzenlemek için başvuruda bulunduğu ortaya çıktı.

Bursa'daki bütün resmi ve özel okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik Eğitim Sen Bursa Şubesi'nin 29/11/2022 tarih, 2022/100/98 sayılı yazısı ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" temalı resim yarışması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne talepte bulunduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN FREN

8 Mart Dünya Kadınlar Günü bahanesiyle gerçekleştirilmek istenen LGBT tandanslı resim yarışması girişimi, Bursa Valiliği'ne takıldı.

Çocuklara LGBT'yi özendirecek yarışmayla ilgili harekete geçen Bursa Valiliği, etkinliği iptal etti. Valiliğin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne gönderdiği 03.12.2022 tarihli yazı şöyle:

"Eğitim Sen Bursa Şubesi tarafından '9 Mart Dünya Kadınlar Günü' kapsamında ilimizde bulunan tüm resmi ve özel kurumlarda yapılması talep edilen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konulu resim yarışmasının iptali ile ilgili 03/12/22 tarihli ve 64951554 sayılı Valilik onayı ekte gönderilmiştir"

İşte o yazı:

HEDEFLERİNDE BURSA VAR

Bursa'da CHP'li Nilüfer Belediyesi de LGBT için dayanışma merkezi açma girişiminde bulunmuştu. Nilüfer Belediyesi'nin resmi sitesindeki açıklamada LGBT Merkezi ile ilgili, "LGBTİ+ bireylere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hizmet vermesi yönü ile Türkiye’de bir belediye bünyesinde kurulan ilk dayanışma merkezi olma özelliğini taşımaktadır." ifadeleri yer almıştı.

Skandala el koyan İçişleri Bakanlığı, CHP'li belediye hakkında soruşturma başlatmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıkamada, "Nilüfer Belediyesi’nin LGBTİ için özel dayanışma merkezi açtığına ilişkin haberlerin basında yer alması, kamuoyuna yansıması üzerine Nilüfer Belediyesi'nde araştırma/ ön inceleme başlatılmıştır." denilmişti.

LGBT skandalı sonrası CHP'li belediye hakkında inceleme başlatıldıLGBT skandalı sonrası CHP'li belediye hakkında inceleme başlatıldı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 99
  • elaziz 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sonumuzu hayırlı eyle ! Yazıklar olsun !
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sahtekarlar hizmeti brakıp ilegal işlere başladılar yazlıklar olsun
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu faaliyetlere ortak olan destekleyenler ya lez ya gay yoksa bu iğrençliği normal bir insan desteklemez
    Cevapla
  • NuR76 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle osmanlinin baskentini secmis hainler! Gidin sıkıyorsa vatikana acin?! Yemio dime!
    Cevapla
  • Muslim 1 yıl önce Şikayet Et
    vatikan'ın başına lgbt bayrağı sallayan bi papa koydular zaten, bütün koyu katolikler vatikan'da şeytan papa oldu diyor.
    Cevapla
  • Yörükoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlet nerede. Bu sapıklığa dur denmeli. Kanunsa, kanun yapılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
İstanbul ilçe başkanlığı seçimi anketi belli oldu: İşte İstanbul ortalaması...