Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanının formülü: İnsan nüfusunu azaltmalıyız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'den ithal danışmanı Jeremy Rifkin'in insan nüfusunun azaltılmasını savunduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanının formülü: İnsan nüfusunu azaltmalıyız!
Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanının formülü: İnsan nüfusunu azaltmalıyız!
GİRİŞ 05.12.2022 18:05 GÜNCELLEME 05.12.2022 18:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta ekonomi kadrosunu ilan etti. Büyük toplantıya uzaktan katılan isimlerin bugüne kadar savunduğu fikirler ise dikkat çekti. Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı olarak ilan edilen Jeremy Rifkin’in kitaplarında insan nüfusunun azaltılması gerektiğini savunduğu tespit edildi. 

'MUTLULUĞUN FORMÜLÜ'

Rifkin'in Türkçe’ye de çevrilen “Nesnelerin İnterneti ve İşbirliği Çağı” adlı kitabında, nüfus planlaması vurgusu yer alıyor. Rifkin’in kitabının 300’üncü sayfasında, "İnsan nüfusuyla gezegenimizin biyolojik kapasitesini uyumlu hale getirmek ve kıtlıktan bolluğa doğru bir sıçrama yapmak için, zenginle yoksul arasındaki ekolojik ayak izinde yaşanan büyük orantısızlığı ortadan kaldırmalı, bunu yaparken de insan nüfusunu azaltmalıyız" ifadeleri yer alıyor. 



Rifkin’in nüfusun azaltılması tavsiyesini, kitabındaki “Bizi neler mutlu eder?” ara başlıklı bölümle ilişkilendirmesi dikkat çekiyor. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Tam tehlikeli
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Önce Amerikadan başlayın örnekleri görelim
    Cevapla
  • Abdullah Birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP BÜTÜN Chp lilere ve CHP oy verenlere CHP ye calışan proflar dahil hepsine hakeret ediyor. Hiçbiriniz bir işe yaramıyorsunuz Almanyadan ithal danışman getirdik diyor. Acaba Bu CHP liler bu dolaylı hakereti hazmedebildilermi? Artı hiç yabancı danışman kadar degersizleştiren bir konuma nasıl geldiniz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?
Kulüpler Dünya Kupası'nda takımlar netleşti!