CHP'li Sarı'dan vizyon belgesi itirafı! ABD ve İngiltere'de kurgulanmış

CHP Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan vizyon belgesinin parti mutfağında hazırlanmadığını, Amerika ve İngiltere'deki ziyaretlerle içeriğinin oluşturulduğunu söyledi.

GİRİŞ 07.12.2022 14:19 GÜNCELLEME 07.12.2022 15:31
Bu Habere 91 Yorum Yapılmış

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 3 Aralık Cumartesi günü İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirdiği "İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması"na ilişkin parti içerisinden üst düzey değerlendirme geldi. CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Müslim Sarı, vizyon belgesine ilişkin eleştirilere cevap verdiği konuşmasında çarpıcı itiraflara yer verdi.

Habertürk TV ekranlarında vizyon belgesinin satır aralarını açan CHP PM Üyesi Müslim Sarı, içeriğin parti mutfağında hazırlanmadığını itiraf etti. Vizyon belgesinin CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yurt dışına gerçekleştirdiği ziyaretlerde şekillendiğini ifade eden Sarı, önümüzdeki günlerde yapılacak Almanya'daki temaslarda da bu yönde adımlar atılacağını söyledi.

CHP GENEL MERKEZİNDE ÜRETİLMEMİŞ

CHP PM Üyesi Sarı, "CHP'nin kendi mutfağında böyle bir vizyon belgesi üretip 'işte vizyon belgemiz bu' deyip kamuoyunun karşısına çıkabilirdik ama öyle olmadı. CHP’nin kendi siyasi kadroları artı bunun dışında olan kadrolarla beraber kolektif ortak akılla bir vizyon çalışması yaptı." dedi.

ABD VE İNGİLTERE'DEN 'VİZYON' KATKISI

Sarı, "Genel başkanımızın yaptığı geziler var Amerika'ya, İngiltere'ye önümüzdeki günlerde Almanya'ya yapacağı gezi var. Burada yapılan görüşmeler var, buradan elde edilmiş izlenimler var, katkılar var bunların hepsi de bu sürecin içine girdi." şeklinde konuştu.

ABD VE İNGİLTERE'YE PEŞ PEŞE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 9-13 Ekim tarihleri arasında ABD'yi, 1-5 Kasım'da İngiltere'yi ziyaret etmişti.

Kılıçdaroğlu, ABD'de basından habersiz 8 saat ortadan kayboldu. New York'tan hava yolu ile Washington'a gitmesi beklenen Kılıçdaroğlu'nun karayolunu seçtiği ifade edildi. Bu 8 saatlik sır zaman diliminde kimlerle görüştüğünü açıklamayan Kılıçdaroğlu "hamburger yemeye gittiğini" öne sürmüştü.

_________________________

"HDP İLE İTTİFAK CESARETİNE SAHİP MİYİZ?"

CHP'li Müslim Sarı, terör örgütü PKK uzantısı olmakla eleştirilen HDP ile partisinin aleni ittifak kurmasını savunan isimlerden. Sarı, 2020 yılında yaptığı açıklamada CHP’nin "bölünme paranoyasından" kurtulması gerektiğini belirterek şunları söylemişti:

CHP, HDP ile açık bir ittifak yapacak cesarete sahip mi? Önümüzdeki dönemin en büyük ikilemi bu olacak. Ya bunu yapacak cesareti gösterecek, kadrolarını üretecek, iletişim dilini kuracak, kendi tabanını ve toplumu ikna edecek ve öz güvenle bakacak meseleye ya da ayrı ayrı seçimlere gireceğiz.”

İŞ BANKASI KÖKENLİ

CHP’nin yüzde 28.09’una ortak olduğu İş Bankası’dan görev üstlenen "partili bankacılar" arasında Müslim Sarı da yer alıyor.

CHP kontenjanından İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirilen Müslim Sarı daha sonra CHP Parti Meclisi Üyesi yapılınca İş Bank'taki görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Müslim Sarı ayrıca İkinci Yüzyıl Enstitüsü Vakfı (İYEV) Başkanlığı'nı yürütüyor. İYEV'in Danışma Kurulu'nda HDP'li Ahmet Türk ile eski HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen de yer alıyor.

 

Rifkin'in arkasından Rockefeller ailesi çıktı! Tam 330 bin dolar...Rifkin'in arkasından Rockefeller ailesi çıktı! Tam 330 bin dolar...

 Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş! Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş!

Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanının formülü: İnsan nüfusunu azaltmalıyız! Kılıçdaroğlu'nun ithal danışmanının formülü: İnsan nüfusunu azaltmalıyız!

'Günlük 20 bin dolar' iddiası! Kılıçdaroğlu, Rifkin'e kaç para ödeyecek?"Günlük 20 bin dolar" iddiası! Kılıçdaroğlu, Rifkin'e kaç para ödeyecek?

Zekeriya Say yazdı: CHP’nin ne kadar yerli ve milli olduğunu iyi biliriz!Zekeriya Say yazdı: CHP’nin ne kadar yerli ve milli olduğunu iyi biliriz!

Jakoben CHP'nin fonladığı Halk TV'de İbrahim Tatlıses ve ABD'li Rifkin kıyaslamasıJakoben CHP'nin fonladığı Halk TV'de İbrahim Tatlıses ve ABD'li Rifkin kıyaslaması

Faik Öztrak ve Ali Babacan feda edildi! CHP'nin vizyon projesinde cevap arayan sorularFaik Öztrak ve Ali Babacan feda edildi! CHP'nin vizyon projesinde cevap arayan sorular

CHP’li Böke'den 'barış akademisyenleri' vaadi: Hepsi üniversitelere dönecek!CHP’li Böke'den 'barış akademisyenleri' vaadi: Hepsi üniversitelere dönecek!

Aslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştıAslı Baykal’dan Kılıçdaroğlu'na ABD’li danışman üzerinden olay sözler! Mahalle karıştı

Destici'den Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin eleştirisi: Hiç mi tarihi okumuyorsun?Destici'den Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin eleştirisi: Hiç mi tarihi okumuyorsun?

CHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay olduCHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay oldu

Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadıKılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadı

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 91
  • Murat 29 1 yıl önce Şikayet Et
    Biz boşuna mı bunların tasmasını tutanlar dışarıda dedik..ağababalarının talimatlarını yerine getirmek için kurgulanmış piyondur bunlar
    Cevapla
  • Aydın 1 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet partimiz yine hüsrana uğrattı,koca ülkenin gözü önünde animasyon filmi gibi siparişle ve dışarıdan yönetilen,elin iki dudağı arasına ülkenin ekonomisini nasıl güvenebilirsin,bu küçük zeka ile devlet yönetilemez ki..Partililer de insanımız da şaşkın,bu kadar dar görüşlülüğü tahmin bile edemezdim,şimdi çok iyi anlasılıyor kapasiteniz,unutmayın milletin aklı sizden daha ilerde,siz çok geri ve demode olmuşsunuz..sokaktaki sıradan insanlar bile daha güzel kurgular..
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. chdpkknın belasını versin.
    Cevapla
  • Adıyaman li 1 yıl önce Şikayet Et
    Manda ve himaye kabul edilemez , anlayan anladı hangi mutfak ta yapıldığını
    Cevapla
  • Ahmet Karadeniz 1 yıl önce Şikayet Et
    CHPkk dan başka ne beklenir ki Allah'ım güzel ülkemi bunların şerrinden koru Allah devlet büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin inşallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar