Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı İngilizce konuştu: Çeviri cihazı olmayanlar zor anlar yaşadı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vizyon belgesini açıkladığı etkinlikte, tartışmalı ABD'li danışmanı Jeremy Rifkin de bir konuşma gerçekleştirdi. Online bağlantı ile salona seslenen Rifkin'in konuşmasını ingilizce bilmeyen konuklar anlayamadı.

GİRİŞ 03.12.2022 16:48 GÜNCELLEME 03.12.2022 17:06
Bu Habere 131 Yorum Yapılmış

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, merakla beklenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı' toplantısında partisinin vizyon belgesini açıkladı. Kılıçdaroğlu "Şampiyonlar Ligi kadrosu" dediği yol arkadaşlarının da açıklamalarda bulunacağını belirtti.

İNGİLİZCE BİLMEYENLER ANLAMADI!

Eski Almanya lideri Angela Merkel'in eski danışmanı Jeremy Rifkin'in de kendisinin Endüstriyel Dönüşüm Başdanışmanı olduğunu açıklayan Kılıçdaroğlu, kendisinden sonra sözü Rifkin'e verdi. ABD'li Rifkin online bağlantı ile salona seslenerek konuşmasına başladı. Ancak İngilizce konuşan Rifkin için tercüme ise TV yayınları hariç sadece protokole yapıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlikte, salonda İngilizce bilmeyenler Rifkin'in konuşmasını anlayamadı.

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİLDİ

Sosyal medyada ise Rifkin'in oldukça akademik bir dil ile sadece bilimsel konuları ele alması kullanıcılar tarafından eleştirildi. Konuşma süresinin uzun tutulması da dikkatlerden kaçmadı.

O yorumlardan bazıları:

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 131
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kısacası rezalet. Ülkenin koalisyonda olsa %45 oyuna alabilecek bir siyasi partinin yaptığı toplantıdan daha önemli ne işi varmış danışman arkadaşın
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal bey bu danışmanlarla bu iş olmaz. Değil 70 700 danışmanın var. İl ilçe başkanlarını. Belediye başkanlarını. Ve parti myk üyelerini saymıyorum. Bir çevirici program ile sesi salona türkçe olarak aksettirmek akıllarına gelmedimi. Nasıl hazırlık. Nasıl sunum... Kendi etkinliğinizi amötörce yapıyorsunuz... Nawıl ciddiye alalım.
    Cevapla
  • 24 erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah seçimlerde barajı geçemezsiniz
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu rifkin mi kemal in patronu,kemal mi rifkin in patronu.Adam almış karşısına yüz tane cehape liyi dev ekranda kendisi karşılarına geçmiş patron edasıyla dinletiyor kendini.Bunlarda anlıyormuş gibi dinliyor.
    Cevapla
  • Yanlız kurt 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhum ecevit Kemal dervişi getirdi 26 banka battı milyarlarca dolar buhar oldu gitti şimdi Bi de Rıfkı geldi sonuç şimdiden belli ben sol partiler de bir tane dahi ekonomist yoksa bu kadar adamı neden millet vekili yaparsın lafa gelince hepsi aydın bana göre hepsi zır cahil bu kadar sömürgecilere kucak açan başka bir parti var mı utanın biraz kedinin boynuna ciğer astınız bir rıfkınız eksikti o da geldi kadro tamam beceriksizler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı