Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş!

CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, çarpıcı bir açıklamada bulunarak, Jeremy Rifkin’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na kimin tavsiye ettiğini söyledi.

 Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş!
Eski CHP’liden şok iddia: Jeremy Rifkin’i Kılıçdaroğlu’na bakın kim tavsiye etmiş!
GİRİŞ 05.12.2022 19:03 GÜNCELLEME 05.12.2022 19:36
Bu Habere 168 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması toplantısında açıkladığı ekonomi danışmanları tartışma konusu olmaya devam ediyor.

Haber7’ye konuşan CHP’li eski Milletvekili Mehmet Sevigen, çarpıcı bir açıklamada bulunarak, Biden’ın muhalefete destek olacağını belirtmesinin ardından Jeremy Rifkin’in CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake tarafından tavsiye edildiğini söyledi. 

“YAPILAN SÖZLEŞMELER ORTAYA KONULMALI”

CHP eski İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen CHP’nin ‘vizyon’ toplantısının ciddiye alınacak bir tarafının olmadığını belirtti ve “Öyle zannediyorum ki, bunlar daha danışman değil. Öyle danışmanlık yapacak seviyeye gelmemişler diye yorumladım. Yoksa zahmet edip buraya kadar toplantıya gelmeyen adamdan danışman mı olur ya. Ali Babacan, sabah açıklama yaptı, ‘Bunlar CHP’li değildir. Bunlar benim danışmanlarımdı, benim programımı yaptı. Bana yardım ettiler.’ dedi ya. Bunlar parayla hizmet veren insanlar. Bir şey demiyorum. Ama ne oldukları belli değil. Bunu açıklamıyorlar mesela, bunu komple açıklamak lazım. Bunlarla yapılan sözleşmeleri ortaya koymak lazım.” dedi.

“BUNLARI DİKKATE ALMADAN ORTAYA KOYACAKLARI EKONOMİ ÇOK FAYDA SAĞLAMAZ”

Türkiye’nin yapısını bilmeden herkes kendi branşını anlattı. Anlatılanlar, güllük gülistanlık ama ekonomileri zorda olan ülkeler için programlar” diyen Sevigen, “Etrafımız ateş çemberi, Suriye, Irak, Libya, Yunanistan, Mavi Vatan… Buraya harcadığımız paralar, yaptığımız teknolojiler, attığımız uydular, İHA/SİHA’lar, bunları göz önüne almadan, bunlara yapılan harcamaları dikkate almadan ortaya koyacakları ekonomi çok fayda sağlamaz.” dedi.

“KEMAL BEY’E BUNU ABD’Lİ BÜYÜKELÇİ TAVSİYE ETMİŞ”

Jeremy Rifkin’e yönelik açıklamalarda bulunan Sevigen, “Almanya’da da santrallerle ilgili enerji piyasasını durdurduğu için Jeremy Rifkin’e eleştiriler var. Ben bunları hiç dikkate almıyorum. Çünkü ortada fol yok yumurta yok. Yani adamın ne kadar para aldığı belli değil. Amerika’dan katıldığı bile belli değil.” ifadesinde bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu’na kimin tavsiye ettiğini de açıklayan Mehmet Sevigen, “Kemal Bey ile kim tanıştırdı bunu? Kemal Bey ile tanışması 1 ay bile değil. Büyükelçi tavsiye etmiş. Beni en çok kaygılandıran şey; Biden dedi ya “Tayyip Erdoğan’ı göndereceğiz” dedi. Hatırlarsınız böyle bir açıklama yapmıştı. “Ama bunu göndermek için muhalefete destek vermek lazım” dedi. Ama onu söyledikten sonra ABD Büyükelçisi, bunu Kemal Bey’e öneriyor. 1 ay oluyor tanışalı. 1 ay olduktan sonra, Türkiye’nin bütün ekonomisini bu adama emanet ediyor. Beni endişelendiren şey; bu ulusal birliğimize zarar verirse, kimse bunun altından kalkamaz.” dedi.

“BUNLARIN NE OLDUĞU YAVAŞ YAVAŞ ORTAYA ÇIKIYOR”

CHP’nin vizyon toplantısının ciddi bir tarafının olmadığını vurgulayan Sevigen sözlerinin devamında şunları söyledi:       

“Ortada fol yok yumurta yok. Sözleşmeler çıksın ortaya açıklansın. Çünkü bunların yavaş yavaş ne oldukları, nasıl düşündükleri, ne yaptıkları, yapacakları hizmetler yeni yeni ortaya çıkıyor. Bunlar ortaya çıktıktan sonra tartışılacak. Çünkü bunların Türkiye’ye uygun olmadığını inanıyorum.”

Öte yandan CHP lideri Kılıçdaroğlu, ABD Büyükelçisi Flake ile birçok kez görüşme gerçekleştirmişti. Kılıçdaroğlu ayrıca, 2 ay önce de ABD’ye bir gezi düzenlemiş ve burada çeşitli temaslarda bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 168
  • dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    RTE Düşmanlığı bunlara vatanı bile satmayı düşündürmüş yazıklar olsun size
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    sallamış
    Cevapla
  • Ola 1 yıl önce Şikayet Et
    Büyükelçi Flake Kemal Kılıçdaroğlu’na Jeremy Rifkin’i tavsiye etmiş. Fetöş'ü tavsiye etmemiş mi?
    Cevapla
  • yazı/yorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Hoşgeldin ceyar demek isterdik ama hala gelemedi, Skype ile çalışıyor :l
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 yıl önce Şikayet Et
    Keko kendini amerikalıya sattı, iktidar olursa tüm ülkeyi satar, çünkü karakteri bozuk...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!