"Günlük 20 bin dolar" iddiası! Kılıçdaroğlu, Rifkin'e kaç para ödeyecek?

Kılıçdaroğlu, ABD'li ekonomist Rifkin'i başdanışmanı yaptı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'nin Kılıçdaroğlu'na yapacağı sunumlar için günlük 20 bin dolar ücret ödeyeceği iddiasını köşesine taşıdı.

GİRİŞ 05.12.2022 13:52 GÜNCELLEME 05.12.2022 13:52
Bu Habere 316 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin’i kendisine başdanışman yaptığını ilan etti. 

"GÜNLÜK 20 BİN DOLAR" İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'nin Rifkin'e yapacağı ödemeyi yazdı. "Rifkin'in, Kılıçdaroğlu'nun teklifini alınca heyecanlandığını" hatırlatan Selvi, "Rifkin’in bu tür sunumlar için günlük ortalama 20 bin dolar ücret aldığı söyleniyor. Artı masraflar... Uçak, otel gibi harcamaların karşılanması gerekiyormuş. Kılıçdaroğlu ile ne kadara anlaştı, orasını bilemiyorum ama aylık 5 sunum yapsa yıllık 1 milyon dolara denk geliyor. Doğrusu Rifkin’i heyecanlandıracak bir ücret. Çünkü her ağzını açtığında kronometre işleyip para yazacak" ifadelerini kullandı. 

 

CHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdıCHP'de kafalar karışık! Rifkin'in sicili kabarık çıktı: 2 ülkeyi batırdı

CHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay olduCHP'li Gürsel Tekin 'Jeremy Rifkin yerli ve millidir' dedi! Spikerin tepkisi olay oldu

Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin tepkisi!Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na Jeremy Rifkin tepkisi!

DANIŞMANLIK VERDİĞİ ÜLKELER EKONOMİK KRİZLERE SÜRÜKLENDİ

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor.

Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya ekonomi danışmanlığında bulundu.

Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.

KAYNAK: HÜRRİYET
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 316
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve AB den Fonladıkları parayı böylece geri alacaklar..! Ver ,geri al ,yönet ,kendine köle yap. işte emperyalist güçlerin sömürge düzeni böyle çalışır ..!
    Cevapla
  • birisi 1 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sorunumuz Nash teorisini kimse uygulamıyor.Nash isimli matematikçinin buldugu Nash teorisi Nobel ödülü aldı.Akıl Oyunları adında filmi bile yapıldı ama insanımız o teoriden bihaber. Herkes kendini düşünüyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi içlerinden bir adam çıkaramamislar ve oda yetmezmis gibi gittigi heryeri batiran adami kendilerine danisman yapmislar. Bu CHP hep bildigimiz gibi yani. Tam bir akil yoksunu bunlar.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yok çocuklar yok CHP'de (Rıfkı gibi) adam yok. Olsa dükkan sizin...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kemale çok benziyor gözlük eksik
    Cevapla
  • Delii 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemalin ikiz kardeşi olmasın? Adama bir gözlük tak tıpa tıp aynısı burnu bile aynı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez