Son Dakika... FETÖ'nün 'emniyet mahrem' yapılanmasına operasyon: Çok sayıda gözaltı!

Son dakika haberi... Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ/PDY) 'emniyet mahrem' yapılanmasına yönelik İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda 22 şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 06.12.2022 09:05 GÜNCELLEME 06.12.2022 10:32
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: İstanbul merkezli 8 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyonda 22 şüpheli yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında aralarında görevde olan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu şüphelileri belirleyen ekipler, İstanbul, Ankara, Kocaeli, Konya, Kırıkkale, Balıkesir, Muğla ve Afyonkarahisar'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

28 adrese düzenlenen operasyonlarda 22 şüpheli gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

JAMYO VE JATEK MÜLAKAT SINAVLARI SORUŞTURMASI 

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) ve Jandarma Astsubay Temel Kursu (JATEK) mülakat sınavlarında aday numaraları üzerinden kodlama yöntemiyle kamu görevlerine sızmasına ilişkin 4 ilde düzenlenen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, 2012, 2014 ve 2015 yıllarında, JAMYO ve JATEK mülakat sınavlarında, aday numarası üzerinden kodlama yöntemiyle örgüt mensuplarının kamu görevine sızdırıldığına dair tespitlerin yapıldığı belirlendi.

Haklarında gözaltı kararı verilen görevdeki polis memuru, astsubay, infaz koruma memuru ve zabıtanın aralarında olduğu 17 şüpheliye yönelik İstanbul merkezli Samsun, Malatya ve Tekirdağ'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 13 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 12
  • kimyasal madde 1 yıl önce Şikayet Et
    zavallı fetöşcü haşhaşiler. kafayı yemiş hasta ruhlu melunlar. rüyalarda yaşayan aptallar. ne oldu. düşmanlarınızın arabalarının anahtarlarının bir kopyasını temin ediyorsunuz öyle mi. sonra arabanın polen filitresine zehirli kimyasal madde koyuyorsunuz. klima gazına da zehirli kimyasal madde koyuyorsunuz. daha olmadı kalorifer peteğini delip radyatör suyuna zehirli kimyasal madde koyuyorsunuz. kalorifer peteğinden sızan zehirli kimyasallı su ısınında etkisi ile arabanın içine giriyor. böylece düşmanınızı zehirlemiş ve sinir sistemine zarar vermiş oluyorsunuz öylemi. sizi cia nın yetiştirdiği ne kadarda belli. zavallı deli fetöşcü haşhaşiler. büyüleriniz kendinize mi dönüyor artık.
    Cevapla
  • EMS 1 yıl önce Şikayet Et
    acımayacaksın hainlere
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi deki ve siyasetteki,üst bürokrasideki fetöye dokunmadıktan sonra gerisi hikaye. ve adalette değildir
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    bütün terör örgütlerine ve vatan hainlerine idam şart...
    Cevapla
  • VATANSEVER 1 yıl önce Şikayet Et
    En son Vatan hainide etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye kararlılıkla devam edilmelidir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
S&P, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti!
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin