Kandilli Rasathanesi Müdürü, şimdiye kadar Düzce'de tam 576 artçı yaşandığını duyurdu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'de 3 tanesi 4 şiddetinden büyük olmak üzere 576 adet artçı deprem yaşadığını bildirdi.

Kandilli Rasathanesi Müdürü, şimdiye kadar Düzce'de tam 576 artçı yaşandığını duyurdu
Kandilli Rasathanesi Müdürü, şimdiye kadar Düzce'de tam 576 artçı yaşandığını duyurdu
GİRİŞ 06.12.2022 19:55 GÜNCELLEME 06.12.2022 21:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

23 Kasım saat 04:08 Düzce Gölyaka'da 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Vatandaşlar büyük paniğe kapılıp korku içinde sokağa kaçtı ve geceyi dışarda geçirdi.

DÜZCE DEPREMİNDE 2 KİŞİ ÖLDÜ 93 KİŞİ YARALANDI

Depremde 2 kişi yaşamını yitirdi. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremin bilançosunu, "Bölgede an itibarıyla en büyüğü 4.3 olmak üzere, toplamda 180 artçı deprem meydana gelmiştir. Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgide an itibariyle Düzce'de 37 kişi, İstanbul'da 2 kişi, Bolu'da 14 kişi Zonguldak'ta 10 kişi, Sakarya'da 26 kişi ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 93 yaralı olduğu bildirilmiş olup halen 16 kişinin tedavileri hastanelerde devam etmektedir" ifadeleriyle özetledi.

KORKUTAN SAYI: 576 ADET ARTÇI YAŞANDI

Son olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Düzce'deki depremden sonra 576 tane artçı sarsıntı gerçekleştiğini açıkladı.

Özener'in Twitter paylaşımı şöyle:

"23 Kasım 2022, saat 04:08'de Sarıdere-Gölyaka-Düzce'de meydana gelen Mw=6.0 büyüklüğündeki depreminin ardından, 6 Aralık 2022 tarihi saat 17:00 itibarıyla bölgede 3 tanesi M>4.0 olan 576adet artçı deprem çözümü yapılmıştır."

Bakan Kurum açıkladı! Düzce'de hasar tespitleri sona erdiBakan Kurum açıkladı! Düzce'de hasar tespitleri sona erdi

5.9'luk depremin ardından Düzce'de artçılar devam ediyor!5.9'luk depremin ardından Düzce'de artçılar devam ediyor!

Son dakika! Düzce'de deprem meydana geldiSon dakika! Düzce'de deprem meydana geldi

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • büyük birlik 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda acil ve cok hızlı kentsel dönüşüm tamamlanmalı üç beş hesabı yapılmadan devlette destek vererek sonra ilce bazında en az 2 ayda bir deprem tatbikatı ve toplanma yerleri vs planlı olarak yapılmalı tedbir bizden takdir Allahın artık
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle Devletimizin İstanbul üzerinden sanayii ve ekonomiyi anadolu'ya dağıtması gerekiyor ayrıca İstanbul başta olmak üzere bütün Ülkemizde inşaat sektörüne sınırlama getirilmesi gerekiyor Belediyeler'den inşaat, ruhsat, izin gibi konular alınmalı bu konulara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Valiliklerin bakması gerektiğini düşünüyorum ayrıca kesinlikle 5 kat ve üzerine izin verilmemesi lazım.
    Cevapla
  • cevdet 1 yıl önce Şikayet Et
    bakan kurum;istanbul deprem konutları 100.000 adet hemen başlanmalı bittikçe çürük binalar kamulaştırılarak insanlar yeni evlere taşınmalı kamulaştırılan yerler otopark yol yeşil alan çoçuk parkı olarak kullanılmalı şehrin yoğunluğu azaltılmalı her yıl inaat halinde 100 bin konut devam etmeli ön ödemeli satış yapılmalı insanların eelinde 100+200-300-400-500 bin ne kadar parası varsa vermeli kalanı taksitlendirilmeli kamu bankaları aracılığıyla ne kadar insanımızı sağlam binalara taşırsak o kadar az zarar olur depremin
    Cevapla
  • TOROSKAPLANI01 1 yıl önce Şikayet Et
    Ana şokun devamında artçıların yaşanması normal bir durumdur hissebildiğimiz şiddetlerde olduğu gibi algılyamadığımız seviyedede artçı depremler olmakta olması enerji boşalımı yönüyle oldukça iyi deprem konusunda yetkili makamların şahısların ve resmi açıklamalara itimatedilmeli çeşitli söylentiler dolaşır fısıltı gazetesinde toplumda örneğin 98Adana depreminde taş taş üstünde kalmayacakmış kentte vb. gibisinden komik söylentiler geçmiş olsun güzel ülkemizin güzel insanları ağır hasarlı yapılara dikkat edilmeli iki veya üç haftalık süreçte artçılar biraz sıklıkla gözlemlenebilir.
    Cevapla
  • Mert 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir yorumcumun belirttiği gibi önemli finans ve sanayi unsurları anadolunun ulaşıma uygun riski düşük şehirlerine dağıtılmalı.Diğer şehirlerde gelişir bu şekilde.her şeyi İstanbul’a topladılar yine.Allah korusun deprem ya da bir savaşta İstanbul’a birşey olsa herşey felç.O şehrin hakkı 4 milyon.20 milyon kişi tıkıldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
2 askeri helikopterler havada çarpıştı!
Çocuklara armağan edilen ilk bayram TBMM arşivinde