Osman Nuri Topbaş Hoca Efendi'den zincir market polemiklerine net cevap

Osman Nuri Topbaş Hoca Efendi, sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında zincir marketler üzerinden dönen polemiklere cevap verdi.

Osman Nuri Topbaş Hoca Efendi'den zincir market polemiklerine net cevap
Osman Nuri Topbaş Hoca Efendi'den zincir market polemiklerine net cevap
GİRİŞ 08.12.2022 18:33 GÜNCELLEME 08.12.2022 19:11
Bu Habere 281 Yorum Yapılmış

Osman Nuri Topbaş Hoca Efendi, son günlerde sosyal medya ve bazı basın organlarında zincir marketler üzerinden dönen polemiklerle ilgili açıklama yaptı.

Topbaş Hoca Efendi açıklamasında, ''Bir aile geleneği olarak uzun yıllar devam ettiğim aktif ticarî hayatımı 30 yıl önce sonlandırdım. İçinde bulunduğum hayır kuruluşlarının ticarî şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyet de bizi yakinen tanıyan herkesin malumudur.'' ifadelerini kullandı.



Topbaş Hoca Efendi şu ifadeleri kullandı;

Son günlerde sosyal ve geleneksel medyada zincir marketler üzerinden dönen tartışmalarda ‘bazı çevreler’ şahsımı, ailemizi ve camiamızı kasıtlı bir şekilde polemiklere konu ederek kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine sebep olmaktadır.

TİCARİ HAYATIMI 30 YIL ÖNCE SONLANDIRDIM

Bir aile geleneği olarak uzun yıllar devam ettiğim aktif ticarî hayatımı 30 yıl önce sonlandırdım. İçinde bulunduğum hayır kuruluşlarının ticarî şirketlere dönüşmemesi için gösterdiğim hassasiyet de bizi yakinen tanıyan herkesin malumudur.

MENFAAT, ÇIKAR VE YAKIŞTIRMADAN ALLAH'A SIĞINIRIZ

Mesaimin tamamını başta Kur’an hizmetleri olmak üzere ilim, irfan ve hayır işlerine teksif etmeye gayret gösteriyorum. Cenâb-ı Hakkʼın izniyle son nefesime kadar da bu istikamette yürüme niyet ve arzusu içindeyim. Bu dünyada fânîlik ve acziyetimizi idrâk ederek Rabbimizʼe hakikî bir kul olabilmek, bizim için payelerin en büyüğüdür. Bunun dışındaki her türlü menfaat, çıkar ve yakıştırmadan Allah’a sığınırız.

Camiamız adına yapılan her türlü hayır faaliyeti; aziz vatanımızın bekası, milletimizin birlik, dirlik ve beraberliği ile İslâm dünyasının ve bütün insanlığın selâmetini gözetmektedir.

ASLA KABUL EDİLEMEZ

Bugüne kadarki duruşumuz herkesçe bilinmektedir. Farklı politik ya da ticarî çıkarlara alet edilemeyecek bu duruşun, kimi çevreler tarafından istismar edilmesi asla kabul edilemez.

Kamuoyunun art niyetli polemiklerle meşgul edilmesi, şahsım, ailem ve camiamız adına üzüntü vericidir.

Bu tartışmaların bir an evvel nihâyete ermesi ve art niyetlilerin ıslahı için duâ ettiğimizi saygılarımızla arz ederiz.

KAYNAK: HABER7
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 281
  • çiko 1 yıl önce Şikayet Et
    sonuçta ticaret kanunlar çerçevesinde yapılır , serbest piyasa denen bu düzende üretimde serbesttir sen arazini bırakır iphone peşinde koşarsan pirinç çin den gelir ee bunuda bir ticari firma sana bedava vermez doğru mu? doğruysa itiraz etme üret patatesini , kimyevi maddeni , doğalgazını , uçağını , kağıt havlunu , camını , ilacını vs....bolluktan zarar gelmez...
    Cevapla
  • Kadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hocam guzel insandir
    Cevapla
  • BEYZADE 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun.
    Cevapla
  • Kazım Demirbilek 1 yıl önce Şikayet Et
    Gayet açık ve net utanmazları her zaman tarih boyunca yaptıkları bu ortaya icraat olarak bir şey koyamıyorlar işleri güçler yalan, iftira,ve karalama komplosu her zaman memleketine sadık, vatansever ve dindar insanlara yaptıkları bu haksızlığın hesabını Allah mutlaka soracak inanan samimi insanlar bu oyuna gelmezler. Bu yazıyı gayet üslûplu ve kibar lisan ile yazılmış olarak buluyorum.Aklı selim insanlar dönen dolapları tütmüyor. Allah razı olsun.
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Iyi de bu 3 harfli marketlerdeki şişkin fiyatlar ne? Buna da bir izah gerekmez mi? Aile büyük bir camia tabi ki herkes kötü olacak hali yok ama geride kalanlara da bir çekidüzen gerekmez mi?
    Cevapla
  • emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    bir zincir marketteki yağı peyniri zeytini sebzeyi meyva fiyatlarına bakın birde pazarlardaki fiyatlara bakın hangisi ucuz anlarsınız artık pazara çıkmıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı