PKK'nın sözde Gabar sorumlusu tutuklandı

Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 operasyonunda etkisiz hale getirilen 3 teröristten 2’sinin GRİ kategoride olduğu belirlenirken, PKK’nın sözde Gabar Cephesi takım sorumlusu Bermal Zilan kod adlı Mihriban Sekmen tutuklandı.

GİRİŞ 13.12.2022 11:49 GÜNCELLEME 13.12.2022 15:15
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Teröristlerden birinin Sözde YJA-Star Sorumlusu, Terör Arananlar Listesinde GRİ Kategoride yer alan Sılav Koçer kod adlı Behiye Kaçar olduğu diğerinin ise sözleşmeli er Görkem Akkuş’u şehit eden Agit Nizip kod adlı Yakup Demir olduğu olduğu belirlendi.

Eren Abluka Sonbahar-Kış-15 operasyonu kapsamında, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı tarafından Güçlükonak ilçesi Gabar Dağı bölgesinde 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getiridi, operasyonun devamında 1 terörist de sağ olarak ele geçirildi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerin kimlikleri belirlendi. Teröristlerden birinin Sözde YJA-Star Sorumlusu, Terör Arananlar Listesinde GRİ Kategoride yer alan Sılav Koçer kod adlı Behiye Kaçar olduğu belirlendi.

Bermal Zilan kod adlı terörist Mihriban Sekmen

ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMADI

Diğer teröristin Terör Arananlar Listesinde GRİ kategoride yer alan ve örgütün sözde özel kuvvetlerinde bulunan Agit Nizip kod adlı Yakup Demir olduğu, teröristin, 2019 yılında Gabar Dağı Karageçit mevkiinde 6'ıncı Piyade Komando Tugay Komutanlığınca icra edilen operasyonda, er Görkem Akkuş'un şehit edildiği silahlı saldırı olayına katıldığı belirlendi.

Operasyonların devamında, JÖH ve Jandarma Komando Timleri ile çatışmaya giren ve bir mağarada sıkıştırılan 1 terörist silah ve teçhizatı ile birlikte sağ olarak ele geçirilmişti.

PKK'NIN GABAR SORUMLUSU TUTUKLANDI

Sağ olarak ele geçirilen teröristin ise 2020 yılında yurt içine gönderilen sözde Gabar Cephesi Geli Takımı sorumlusu Bermal Zilan kod adlı Mihriban Sekmen olduğu, 2017 yılında Hakkari ili Şemdinli ilçesi kırsalında PKK/KCK-PYD/YPG tarafından gerçekleştirilen birçok silahlı saldırı olayına katıldığı tespit edildi.

Gözaltına alınan terörist, adli işlemlerinin tamamlanmasına ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Tutuklamak yerine paraya kıyıp sarı poşet kullanabilirdik bence
    Cevapla
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    tutuklayın getirin bu ödül başka birşey değil birde yeni kıyafet ayağına yeni ayakkabı insana benzetin bunları. kafalarına sıkın leşşşş olsun geberdiği yerde bayrağımın yanında nefes alması bile zoruma gidiyor.
    Cevapla
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Niye hala yakalayıp besliyoruz ?
    Cevapla
  • Amin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kahrolsun PKK kahrolsun büyük Orta Doğu projesi
    Cevapla
  • Açelya 1 yıl önce Şikayet Et
    kahrolasın cahapekaka !!!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...
Son dakika: İddialar sonrası Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan KDV açıklaması!