Canlı yayında ilan etti! 'Türkiye küresel güç olma yolundaki ilk adımını attı'

Göreve başladığında Türk donanmasının en büyüğü olacak TCG Anadolu Gemisi'ne ilişkin konuşan Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin bu projeyle küresel güç olma yolunda ilk adımını attığını söyledi.

GİRİŞ 13.12.2022 16:58 GÜNCELLEME 13.12.2022 16:59
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Haber Global ekranlarında yayınlanan 'Başak Şengül ile Mesele' programına Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın, Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu ve gazeteci Nedim Şener konuk oldu. Programda Türk savunma sanayiinin yüz akı projelerinden biri olan LHD Anadolu gemisi ve Türkiye'ye katacakları konuşuldu. 

TCG Anadolu gemisinde geri sayım başladıTCG Anadolu gemisinde geri sayım başladı

Programda Türkiye'ye denizaşırı bölgelerde operasyon yapabilme kabiliyetine kavuşturacak olan LHD Anadolu gemisinin özellikleri ele alındı. Ekran önünde TCG Anadolu'nun özelliklerini açıklayan Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, gemideki kritik detaylara dikkat çekti. 

Türkiye'nin amiral gemisi kıtalar arası göreve çıkacakTürkiye'nin amiral gemisi kıtalar arası göreve çıkacak

4 TABURU İÇİNE ALABİLECEK

Geminin tam yük yani 27,4 ton ağırlık ile denizde 21 knot hıza ulaşabildiğini söyleyen Başbuğ, geminin aynı anda 1443 personeli içerisinde barındırabildiğini ve geminin içerisinde hastanesine kadar her şeyin olduğunu belirtti. Başbuğ ayrıca geminin arka bölümüne çıkarma gemileri alabildiğini, yaklaşık 4 taburu içine alabilecek tank ve zırhlı araç bölümü olduğunu ifade ederek bir çıkarma harekatı esnasında kara harekatı yapabilecek birliği de içinde barındırabileceğini ekledi. 



Başbuğ, "Yani bir muharip tüm unsurları müşterek harekat yapabilecek şekilde yükleyen ve istediğiniz coğrafyaya gönderebilecek bir sistemi konuşuyoruz." dedi. 

KÜRESEL GÜÇ OLMA YOLUNDA İLK ADIM

Türkiye'nin bu gemiye sahip olmasına ve Türkiye'ye katacaklarına ilişkin de konuşan Başbuğ  "Bu sizin imkan kabiliyetinizi kıtalararasına kadar çıkaran bir yetenek. Bana göre Türkiye'yi küresel güç olma yolunda ilk adımını attığı kritik konu Anadolu uçak gemisi. Siz eğer okyanus ötesine manevra yapabilecek güce erişmiş bir ülkeyseniz artık her yerde esameniz okunuyor demektir." ifadelerini kullandı. 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 45
  • kemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Moby dick okudum. Neden okyanuslarda balina avlayan bir Türk balıkçı çıkmamış diye üzüldüm. Okyanusa kıyısı olmamak bir bahane değil çünkü okyanusa açılanlar zaten dünyayı turluyor. Kıyı uzaklığının bir önemi kalmıyor.
    Cevapla
  • -Gözlemci 1 yıl önce Şikayet Et
    İçerde bir olsak bölünmesek dünyada 1.oluruz...Seçimle gelen bir parti seçimle gidene kadar dalaşılmasa bizi kimse engelleyemez
    Cevapla
  • Vatan13 1 yıl önce Şikayet Et
    Yuce Rabbim yardmcnız olsun tum haınler ıse kahru perişan olsun
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    emeği geçenleri tebrik ediyorum. ama durmak yok. bunun en az 3 katı daha büyüğünü nükleer yakıtlı olarak yapmalıyız
    Cevapla
  • muhammet gündoğdu 1 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler durmak yok yola devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
Trump'tan son dakika 3. Dünya Savaşı duyurusu: Seçimi kazanamazsak...