Erciyes'te kar yağışı etkili oluyor

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes'te kar yağışı etkisini gösteriyor.

Erciyes'te kar yağışı etkili oluyor
Erciyes'te kar yağışı etkili oluyor
GİRİŞ 14.12.2022 21:11 GÜNCELLEME 14.12.2022 21:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kayseri ile Erciyes Dağı'nda sabahtan itibaren etkili olan yağmur, öğleden sonra dağın yüksek kesimlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Kayak merkezinde tesislerin bulunduğu 2 bin 200 rakımdaki Tekir bölgesi, Hacılar Kapı ve Develi Kapı'da kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Kayak merkezinde kalan bazı yabancı turistler, aileleriyle teleferikle gezip, kar yağışı altında öz çekim yaptı.

Erciyes'te, geçen yıl aralık ayının ortalarında başlayan kış turizm sezonu 7 Mayıs'ta sona ermişti. Bu süreçte kayak merkezi yaklaşık 2 milyon ziyaretçi ağırlamıştı.

Kesintisiz kayak yapılabilen uzun pistlere sahip merkezde, snowboard ve kızak gibi çeşitli kış aktiviteleri yapılabiliyor. Güvenli kayak merkezi sertifikasına sahip Erciyes'te, yaklaşık 2 bin yatak kapasiteli 13 otel bulunuyor.

Erciyes, 23 bin metre uzunluğunda pist ve saatte 26 bin 750 kişi taşıma kapasitesine sahip ikisi gondol 19 mekanik tesis ağıyla, misafirlerine farklı noktalarda kayak yapma imkanı sağlıyor.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış Turizminin vaz geçilmezi Erciyes
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'