Mağdur kiracı, daireyi boşaltması için tencere çalan ev sahibini polise şikayet etti

Bursa'da, ev sahibi tarafından daireyi boşaltması için gürültü ve yüksek sesli müzikle taciz edilen kiracı, polis çağırdı. Fahiş zam yapamayan ev sahibi, istediği kirayı vermeyen kiracıyı rahatsız etmek için bu yola başvurduğunu belirtti.

GİRİŞ 15.12.2022 22:20 GÜNCELLEME 15.12.2022 22:32
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Yeşil Cami Mahallesi Büke Sokağı'nda iki katlı evin alt katında eşi ve yaşları küçük 4 çocuğuyla ikamet eden Nusret Durmaz, üst katındaki ev sahibi T.B'den şikayetçi oldu.

Durmaz, iki yıl önce taşındıkları evin sahibinin, kendilerinden aldığı kiradan fazla ücret verecek birisini bulup kendilerini evden çıkarmak istediğini söyledi.

TENCERE TAVA İLE YÜKSEK SES ÇIKARDI

T.B'nin özellikle akşamları tencere tavayla ve yere bir şeyler vurarak gürültü yaptığını, baca deliğinden alt kata yüksek sesle müzik açıp dinlettiğini anlatan Durmaz, şöyle konuştu:

"Bir aydır gerçekten zor şeyler geçirdik. Yaşlı olduğu için çok sabrettik, sonuçta hepimizin annesi babası var ama bu teyze de bunu çok kullandı ve bize bir insanın bir insana yapmaması gereken şeyler yaptı. Benim adıma bir problem yok ama çocuklarım rahatsız oldu, akşamları uyuyamadılar, korktular. Biz de bir şey yapamadık. Yapabileceğimiz tek şey polise şikayette bulunmak. Biz de bunu yaptık. Onlar da sağ olsunlar ilgilendiler ama bizim sıkıntımız bir aydır bu şekilde devam ediyor."

Durmaz, iki yıldır kirayı aksatmadığını, ev sahibiyle bundan önce herhangi bir sıkıntı yaşamadıklarını dile getirdi.

Ev sahibinin, anlaştığı yeni kiracıyı kapılarına getirdiğini öne süren Durmaz, "Güzel bir dille izahını yaptık, bize zaman vermeleri gerektiğini söyledik. Bu süre zarfında ev bulup ayrılabiliriz ama haliyle biz de çalışıyoruz, işlerimiz oluyor. Neticesini bekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

EV SAHİBİ: MÜZİĞİ KOYUYORUM, SIRF ONLARI RAHATSIZ ETMEK İÇİN

T.B. ise bu evin kirasıyla geçimini sağladığını belirtti.

Kiracısından zam yapmasını istediğinde, onun da kirayı 650 liradan 1000 liraya yükselttiğini, parayı bankaya yatırdığını anlatan T.B, "Müziği koyuyorum sırf onları rahatsız etmek için. Ben de onun eline bakıyorum. Ben evimde oturmasını istemiyorum. Bana bir saygısı yok. Bulsun ev çıksın. Ben istemiyorum artık bunları. Kulağım ağır işitiyor, çalsın dursun. Sadece amaç onları rahatsız etmek." ifadelerini kullandı.

Şikayet üzerine savcılık talimatıyla harekete geçen İznik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, T.B'yi ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü. T.B'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • mehmet demirel 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim akıl fikir versin.Ölüp gideceksin be kadın.
    Cevapla
  • adaletin savunucusu 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet ne kadar diyorsa o kadar zam.. bitti. kesin..! Aç gözlü mal sahipleri.Herşeye zam geliyor kiraya zam.Kiracılar bu ülkede yaşamıyor mu..? Sana gelen zamlar kiracıya gelmiyor mu..?Oturun aşağı kesin sesinizi..! Devlet ne dediyse o .Yoksa kirada alamazsınız..!
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin vicdanın sukut etmiş. Menfaatim haktır diyen helak olur. Haklar evrenseldir. Kanun çıkarmakla yanlış doğru olmaz. %25 zam kanunen olsa bile hukuken ve vicdanen yok hükmündedir. Yaptım olduyla olmaz adalet.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Herşey 100 de yüz artmışken kiraya 100de 27 vicdani değil.Bu rakam neyazık ki insanları karşı karşıya getiriyor.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kira kanunu çıkarıp kiracilari sanki ev sahibiymissin gibi yasa çıkar sonra ev sahibine %200 enflasyon varken %20 zam yapmaya mecbur bırak sonrada makul kira mağdur ev sahibi yaşım 30 ev alana kadar dünya kadar uğraştım kredisi çalışmam vs vs gitti ama kiraların 7 bin olduğu yerde ben niye 2500 e kiraciyla devam edeyim akla mantığa sığıyor mu madem kazanç sağlamayacak bana bu ev boş dursun daha iyi
    Cevapla
  • ASLI 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde kiraya verdiğimiz evimiz var ama bu teyzenin yaptığı terbiyesizlik gözünü toprak doyursun tamam kira düşük ama kiracıda keriz değil başta düşüğe kiralamışsın yasal zam oranında artış neyse onu yaparsın ama Allah bilir kira sözleşmesi yoktur vergide vermiyordur ona rağmen zam yapar valla bu aç gözlüler yüzüne ülkmiz helak olacak böyle giderse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık pazarlığı başladı! İşte büyükbaş küçükbaş hisse fiyatları...
TFF, şike iddiaları için inceleme başlattı!