İmamoğlu'nun hakaret davasında flaş gelişme! İstinaf yoluna gidilecek

İBB Başkanı İmamoğlu'nun hapis cezasına çarptırıldığı davada savcılık, mahkemeye "süre tutum dilekçesi" verdi. Başsavcılık, usül ve yasaya aykırı hususları içermesi sebebiyle kararın bozulması için istinaf yoluna gidileceğini belirtti.

GİRİŞ 15.12.2022 23:20 GÜNCELLEME 16.12.2022 09:46
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

HUKUKİ SÜREÇ SONA ERMEDİ

İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi 9. celsede davayla ilgili nihai kararını verdi ancak hukuki süreç sona ermedi. Davayla ilgili hüküm kurulmuş olsa da İmamoğlu'nun yargı süreci devam ediyor. Mahkemenin 15 gün içerisinde hükme ilişkin gerekçeli kararını açıklaması beklenirken İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı dosyaya süre tutum dilekçesi verdi.

"USÜL VE YASAYA AYKIRILIK" BAŞVURUSU

Başsavcılık, kararı veren İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sunduğu dilekçede usül ve yasaya aykırı hususları içermesi sebebiyle kararın bozulması için istinaf yoluna gidileceğini belirtti. Gerekçeli kararın hazırlanmasının ardından Başsavcılığın istinaf yoluna başvurup başvurmayacağı netlik kazanacak.

Mahkeme kararını fırsata çevirdiler! Adım adım organizasyon!Mahkeme kararını fırsata çevirdiler! Adım adım organizasyon!

Kılıçdaroğlu'na yakın gazeteci ifşa etti! 1 ay önce WhatsApp grubu kurmuşlarKılıçdaroğlu'na yakın gazeteci ifşa etti! 1 ay önce WhatsApp grubu kurmuşlar

İmamoğlu'na hapis cezası sonrası ABD'den açıklamaİmamoğlu'na hapis cezası sonrası ABD'den açıklama

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • ümit 1 yıl önce Şikayet Et
    istanbul istanbul ollaı böyle işkence görmedi.Bir an önce bu şahıs göevden alınmalı. birde 16 milyon ağzında kaç oy aldıki 16 milyon deyip duruyor.
    Cevapla
  • yasin börü 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlardan cacık bile olmaz geçmişi neyki gelecek sunuyorlar, hele o ekrem batırdı koca belediyeyi
    Cevapla
  • Halis 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir garibana ceza verseler hiç kimsenin kılı kıpırdamaz yazıklar olsun
    Cevapla
  • bir bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Adalet bakanı süreci hızlandırıp 1 haftada bitirilmesini sağlamalı,pensilvanya tuzakları engellenmelidir.
    Cevapla
  • Fakirinbiri 1 yıl önce Şikayet Et
    Yapmayın karar bozulıusa bunların karanlık planları da bozulur. Bu karar üzerine ne planlar inşa edilmişti. Ne çoraplar örülecekti başımıza. Olmadı şimdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnak'ta sel sularına kapılan anne ve çocuk böyle kurtarıldı
Fahiş fiyat ve stokçuluğa ağır yaptırım! Gözler Meclis'e çevrildi