İmamoğlu'na hapis cezası sonrası ABD'den açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesini değerlendiren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır" dedi.

GİRİŞ 15.12.2022 13:44 GÜNCELLEME 15.12.2022 15:16
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasının ardından ABD'den açıklama geldi.

Habertürk'ten Ali Çınar'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, konuyla ilgili şunları söyledi:

İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildiİmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi

İmamoğlu'na hapis cezası sonrası Bakan Bozdağ ve AK Parti'den peş peşe açıklamalarİmamoğlu'na hapis cezası sonrası Bakan Bozdağ ve AK Parti'den peş peşe açıklamalar

Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylarEkrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı dünya basınındaEkrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı dünya basınında

"Bugün İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ifade özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan 'hakaret yasalarına' dayanarak 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmasından derin bir rahatsızlık ve hayal kırıklığı yaşıyor.

Bu haksız ceza insan haklarına, temel özgürlüklere ve hukukun üstünlüğüne aykırıdır.

Türkiye'deki sivil toplum, medya, siyaset ve iş dünyası liderlerine yönelik devam eden suçlamalar ve uzun süreli tutukluluk hallerinden ciddi endişe duyuyoruz. İfade özgürlüğü, barışçıl toplanma ve örgütlenme hakkı, sağlıklı bir demokrasinin temelidir.

Türkiye'yi bu temel özgürlüklere saygı duymaya ve bu davayı hızlı ve adil bir çözüme ulaştırmaya davet etmeye devam ediyoruz."

Öte yandan, Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ve New Jersey Senatörü Bob Menendez, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türk muhalefetinden Ekrem İmamoğlu'nun cezalandırılması, Türkiye'nin otokrasiye doğru gittiğini gösteriyor. Özgür seçimler demokrasinin can damarıdır. Erdoğan, siyasi muhaliflerini görevden alıp aynı zamanda değerlerimizi paylaşıyormuş gibi davranamaz" dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 118
  • asi 1 yıl önce Şikayet Et
    abd rahatsız ise türkiye demekki doğru yapmış herkes kendi adamına sahip çıkıyo besbelli
    Cevapla
  • şeyhmuıs 1 yıl önce Şikayet Et
    bir kahraman doğurulmak isteniyor ama yemezler
    Cevapla
  • ıkşkışllk 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır da ABD nin neyine görüş bildirmek.İmamoğlu gerçekten ABD nin oğlu mu yoksa:)))))
    Cevapla
  • mersinli 1 yıl önce Şikayet Et
    bu olay acaba ABD nin bir oyunu mu
    Cevapla
  • bozok 66 1 yıl önce Şikayet Et
    pardon Ekrem ABD nin nesi oluyorki davayı eleştiriyor kendilerine gelince biz bir hukuk devletiyiz diyorlar bizim ulkemizdeki davalara gelince hakimler yanlış karar verdi diyorlar bu nasıl bir anlayıştırki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Fidan'dan İsrail'e yeni uyarı: Felakete tanık oluruz!
İsrailli yetkiliden akılalmaz sözler! Fırsat verilse Harvard'ı bombalayacak