Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı dünya basınında

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası, uluslararası basın tarafından da haberleştirildi.

Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı dünya basınında
Ekrem İmamoğlu'na hapis cezası kararı dünya basınında
GİRİŞ 14.12.2022 20:32 GÜNCELLEME 14.12.2022 20:32
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Mahkemenin aldığı karar, uluslararası basın tarafından da haberleştirildi.

İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildiİmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi

İmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den peş peşe açıklamalarİmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den peş peşe açıklamalar

Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylarEkrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar

Hapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklamasıHapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

İngiliz haber ajansı Reuters, karara ilişkin aktardığı haberinde, İmamoğlu'nun "Bu kadar insan, halkın verdiği yetkiyi alamazlar. Mücadelemiz Allah'ın izniyle daha da güçlenmeye başlıyor" açıklamasına yer vererek, söz konusu kararın Erdoğan'a olası bir rakip olarak gösterilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi ve parlamento seçimlerinden sadece 6 ay önce geldiğini yazdı.

Financial Times ise, kararı "İstanbul’un popüler başkanı Ekrem İmamoğlu seçim görevlilerine hakaret suçundan hapis cezası aldı. İmamoğlu, gelecek yıl yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın potansiyel rakibi olarak görülüyor" ifadeleriyle duyurdu.

İmamoğlu'ndan ilk açıklamaİmamoğlu'ndan ilk açıklama

Akşener'den İmamoğlu açıklamasıAkşener'den İmamoğlu açıklaması

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

Abdullah Gül'den İmamoğlu açıklamasıAbdullah Gül'den İmamoğlu açıklaması

Bloomberg, İmamoğlu'na yönelik kararla ilgili "Karar yüksek temyiz mahkemeleri tarafından onaylanırsa, Haziran ayında yapılması planlanan seçimlerde Erdoğan'a meydan okuyabilecek en popüler siyasi figür olan İmamoğlu'nun siyasi yasağı ile sonuçlanacak" yorumunda bulundu.

The Washington Post da kararı "Siyasi uzmanlar, belediye başkanının yargılanmasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önemli bir rakibini ortadan kaldırma girişimi olarak yorumluyor" şeklinde servis etti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Okuyucu 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Erdoğan’ın gerçeği varken ben niye imitasyonunu seçeyim. Bunların yolu yol değil. Ha Cumhurbaşkanı adayı başka olur o zaman bu senaryo tutar belki.
    Cevapla
  • Ertuğrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Reisim bu adama ceza verilirse af yetkini kullan çıksın karşına Allah'ın izniyle yerlerde sürünerek çıkar o sandıktan
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim fırsat vermesin inşaAllah.
    Cevapla
  • Hanzo 1 yıl önce Şikayet Et
    Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner! Eeee 1998de Erdogan IBB iken Diyarbakirda okudugu siir icin iceri soktunuz adami. Kim konustu bunu ozaman, ey adi yalan dolan irkci gecmisi olan sömüren avrupa!
    Cevapla
  • Action 1 yıl önce Şikayet Et
    Numaradan kahraman ilan ediyorlar. Kurgu, senaryolar falan, ajansın yazdığı sinopsisi bir görseydik. Kendin çal kendin mağduriyeti oyna. Yersen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Konya'da kritik kayıp!
Son Dakika: YSK kesin sonuçlarını açıkladı!