İmamoğlu'ndan ilk açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında verilen 2 yıl 7 ay hapis kararının ardından açıklama yaptı.

İmamoğlu'ndan ilk açıklama
İmamoğlu'ndan ilk açıklama
GİRİŞ 14.12.2022 19:14 GÜNCELLEME 14.12.2022 20:03
Bu Habere 349 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Karar, İstinaf Mahkemesi tarafından onanırsa geçerli olacak.

Bugün verilen karar sonrası İmamoğlu cezaevine girmeyecek; belediye başkanı olarak görevine de devam edecek.

İmamoğlu, kararın ardından yaptığı ilk açıklamada, "Halkın verdiği yetkiyi öyle bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi. 

İMAMOĞLU, ADAYLIK MESAJINI DA VERDİ

İmamoğlu, "Bizim ideallerimiz var bizim 2023 ideallerimiz var. Hep birlikte omuz omuza gece gündüz çalışacağız. 2023 yılında seçimlerde bu ülkenin üstüne çökmeye çalışan zihniyeti hep birlikte göndereceğiz. İstanbul’da başardık Türkiye’de başaracağız. Size net olarak söyleyeyim. Aradan 3,5 sene geçmiş olabilir ana benim hala gençliğim var. Hala umudumuz yüksek" sözleriyle dikkat çeken bir açıklama yaptı. İmamoğlu'nun 6'lı masanın adaylığına gönderme yaptığı yorumları geldi. 

Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 349
  • minik 1 yıl önce Şikayet Et
    kendi içlerinde birbirini yemeye başladılar hadi size hayırlı olsun yolunuz belli Amerika gidin icazet alın gelin sonra birbirinizi düdüklersiniz
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet iradesi herseyin üstündedir doğrudur millet iradesiyle seçilen kişinin görevi sadece millete hizmet olamalidir millet iradesiyle seçilen kisi başkalarına hakaret özgürlüğü vermez
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Halk sana mevkiini kullanarak Devletin makamlarına ve görevlilerine hakaret et diye yetki mi verdi yoksa ekrem.Suçun var ise kuzu kuzu çekeceksin.Mağdur edebiyatı yapıp ağlaşmayacaksınız koro şeklinde yedili masanın virgül oy alan lidercikleri !! ve üç beş eski siyasetci geçinen zevatlarla birlikte.
    Cevapla
  • FSM 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahkemede olayıda senarya Reis de cezaevine girdi cıkdı türkiyede sevildi o imajı vermeye calısıyorlar madurum da madurum :)
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    3,5 yılda İstanbul için ne yaptın ki ülke için yapacan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar