Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu sözleri gündemi sarstı! Hem köstek hem destek

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun davasının olduğu gün Almanya'ya giden ve eleştiri oklarının hedefi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu Saraçhane'de ziyaret ederek açıklamada bulundu.

GİRİŞ 15.12.2022 10:59 GÜNCELLEME 15.12.2022 13:44
Bu Habere 359 Yorum Yapılmış

İmamoğlu hakkında verilen mahkeme kararı sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'nun ne söyleyeceği merak konusuydu. Millet İttifakı'ndaki adaylık krizinde sık sık karşı karşıya gelen ikili arasındaki soğuk rüzgarların ardından mahkeme kararı onları yeniden bir araya getirdi. Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği İmamoğlu'nun İstanbul'da daha çok hizmetler vereceğinin de altını çizdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Davanın olduğu gün Almanya'ya gittiği için eleştirilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye döndü. Atatürk Havalimanı'na gelen Kılıçdaroğlu'nu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karşıladı. Kılıçdaroğlu daha sonra Saraçhane'deki İBB binasına geçti.

"HAKSIZLIKLARA KARŞI GÜLÜMSEMELİYİZ"
İBB binasında açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu'na hitaben, "Hüzün bize yakışmaz. Çünkü, biz haklıyız. Haklı olduğumuz sürece, her zaman gülümsemeliyiz. Haksızlıklara karşı gülümsemeliyiz. Bütün bu haksızlıkları düzelteceğiz. Düzeltme konusunda da irademizi, hep beraber, birlikte dile getireceğiz" dedi

ADAYLIĞI KONUŞULAN İMAMOĞLU İÇİN İSTANBUL VURGUSU

Başarılarını hazmedemediklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, "İstanbul'un rantına doymadılar. Onları doydurmayacağız. İstanbul'un rantı, İstanbullulara aittir. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek. Buna tahammül edemiyorlar. Rantı almak istiyorlar. Ekrem Başkan bu rantı, İstanbullulara teslim edecek." sözleriyle destek olurken bir yandan da İmamoğlu'nun 6'lı masadaki adaylık ihtimalinin karşısında durduğunun sinyalini verdi.

AĞZINDAN DÜŞÜRMEDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen ceza sonrası Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan Kemal Kılıçdaroğlu, adaylık konusunda en büyük rakibi olan İmamoğlu'nu savunurken sürekli 'İstanbul' vurgusu yaparak mesaj vermesi dikkatlerden kaçmadı.

 

Hapis cezası alan Ekrem İmamoğlu Akşener'in tebriğini kabul ettiHapis cezası alan Ekrem İmamoğlu Akşener'in tebriğini kabul etti

Abdullah Gül'den İmamoğlu açıklamasıAbdullah Gül'den İmamoğlu açıklaması

İmamoğlu'ndan ilk açıklamaİmamoğlu'ndan ilk açıklama

Hapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklamasıHapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

İmamoğlu'na hapis cezası sonrası Bakan Bozdağ ve AK Parti'den peş peşe açıklamalarİmamoğlu'na hapis cezası sonrası Bakan Bozdağ ve AK Parti'den peş peşe açıklamalar

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 359
  • Erdemli 1 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Reisimizi başımızdan eksik etmesin inşallah
    Cevapla
  • Güçlü Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Sonuna kadar yanındayız Sn. Cumhurbaşkanım. ALLAH ın izniyle güle oynaya yola devam inşallah. Bu basiretsiz ve vizyonsuz çakal sürüsü sizin tırnağınız olamaz.
    Cevapla
  • Don Kişot 1 yıl önce Şikayet Et
    Başkan İmamoğlu nun heykelini Washington a dikeceğiz Biden güzel kurgulamış olayı. Mağdur yarattığını zannediyor ama. Biden Amcaları avucunu yalayacak.
    Cevapla
  • şakir 1 yıl önce Şikayet Et
    gizli bir iş bence amaç kilictaroglunu son vermek istiyorlar kilictarogkuna oyun oynuyorlar
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemal seçilemez boş hayaller Ekrem seçilir mi ?zor da olsa bı sansı var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş