Hapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İBB Başkanı İmamoğlu hakkındaki hapis cezası kararının ardından açıklamalar yaptı.

Hapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması
Hapis cezası kararı sonrası Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu açıklaması
GİRİŞ 14.12.2022 19:14 GÜNCELLEME 14.12.2022 20:45
Bu Habere 173 Yorum Yapılmış

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmesi hakkında sosyal medya hesapları Twitter üzerinden açıklamalar yaptı.

İmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildiİmamoğlu'na 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi

Ekrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylarEkrem İmamoğlu hapse girecek mi? Süreç nasıl işleyecek? İşte tüm detaylar

İmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den ilk açıklamaİmamoğlu'na hapis cezası kararı sonrası AK Parti'den ilk açıklama

Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklamasıKılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu açıklaması

Akşener'den İmamoğlu açıklamasıAkşener'den İmamoğlu açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu:

"İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar vicdani ve hukuki değildir! Adalet mekanizmasını siyasetin elinde adeta bir kılıç gibi kullanan bu anlayış kaybetmeye mahkumdur! Millet iradesini görmezden gelenler dün kaybetmiştir, bugün ve yarın da kaybedecektir!"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

"Millet iradesine ipotek konulamaz Sn. Erdoğan bunu en iyi sen bilirsin. İstanbul Belediye Başkanı Sn. Ekrem İmamoğlu'na destek vermek ve onu bu göreve seçen İstanbullu seçmenin iradesine sahip çıkmak için programlarımı iptal ettim, İstanbul'a geliyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

"İstanbullular belediye başkanını sandıkla göreve getirdi. Göstermelik yargı oyunlarıyla halk iradesini yok edemezsiniz."

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal:

"Bir hikaye başladığı yerde -Saraçhane'de- hukuk katledilerek bitiyor; Türkiye üstündeki kara örtüyü Milli İrade'ye sahip çıkarak kaldıracaktır! Yarın İstanbul'da 'Yeter Söz Milletin' diye haykıracağız"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan:

"Sn İmamoğlu hakkındaki karar hukuki değil, siyasidir. Halk iradesini yansıtan seçim sonuçlarını kayyım ve yargı darbesiyle, kumpaslarla ortadan kaldırma döneminiz kesinlikle bitecektir. Halkın iradesi karşısında yenileceksiniz!"

Tutuklu Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş:

"Halkın iradesine bu kaçıncı 'yargı' darbesi. Bütün hukuksuzluklar er geç halkın kararına çarpıp döner. Oldu olacak, Ekrem Bey'i Pınarhisar Cezaevine de koyun ki akıbeti aynı olsun."

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 173
  • Karanlık Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    İmamoğlu nun değirmenine su taşıyan sözde parti liderleri. Yarın başınıza Cumhurbaşkanı da yaparsınız. Oda suratınıza Sezer gibi Anayasa kitabı mı,pabucunu mu fırlatır bilemezsiniz. Yanı onu bir söyleyelim. Bu kadar poh poh sanki büyük bir olayda kazan kaldırma yapıyorlar. Sizin kendi prestijiniz için çalışma ve başkanlık iddia ve yeterliliğiniz yok mu? Varsa eğer yanlış yapıyorsunuz ki yok anlaşılan. Hu hu ! komşu İmamoğlu çağırdı. Uçarak geliyoruz ! Oldu mu şimdi? İmamoğlu big brodher.. İngiliz Büyükelçi fish eat,bunlarr amele.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD hamlesini yaptı. Hadi şimdi "tıpış tıpış" onun adayı etrafında saf tutun bakalım..
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    ekrem hamlesini yaptı şimdi onun cezasını paraya çevirerek yaptığı algıyı elinde patlatacaklar ve mağduru oynamasına imkan vermeyecekler ve belediye başkanlığının onun hakkı olduğunu işleyerek başkanlık adaylığından el çektirecekler. muhalif yapının arkasında türkiyeyi bilmeyen bir akıl var.
    Cevapla
  • Selo 1 yıl önce Şikayet Et
    Gilistayoglu yallah İmamoğlu aday guzellemeler böyle bizmi reisle devammmmm
    Cevapla
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık olmak lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyonlar Ligi'ni kazanmıştı! Hasan Arat dünyaca ünlü teknik adamla görüşecek
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!