Ünlü isim takibe takıldı! Hepsine ceza kesildi

İndirim kampanyaları ve internet satışlarındaki reklamların ardından, ünlülerin Instagram hesaplarındaki tanıtımlar da “reklam” takibine yakalandı.

Ünlü isim takibe takıldı! Hepsine ceza kesildi
Ünlü isim takibe takıldı! Hepsine ceza kesildi
GİRİŞ 16.12.2022 07:37 GÜNCELLEME 16.12.2022 07:41
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sosyal medyada örtülü reklam yapan ünlüler, Reklam Kurulu'nun radarına takıldı. Fenomen Gamze Erçel, 155 bin 712 lira cezaya çarptırıldı. Gülben Ergen, Sedef Kasabalı ve Nisa Bölükbaşı'nın paylaşımlarına da durdurma cezası verildi.

Gelen şikayetleri inceleyen Reklam Kurulu, 'gamze_ercel' isimli Instagram hesabından 7 Temmuz'da yapılan üç ayrı paylaşımda bir giyim markasının etiketlendiğini ancak herhangi bir reklam ibaresine yer verilmediğini tespit etti.

ERÇEL YÖNLENDİRME YAPMIŞ

Bu hareket ile markaya ve ürünlerine yönlendirme yapılmak suretiyle örtülü reklam yapıldığını tespit eden kurul, Gamze Erçel'e 155 bin 712 lira ceza kesti.

BİLGİLENDİRME YAPILMADI

Kurul, Gülben Ergen'e ait olan 'gulben123' isimli Instagram hesabı üzerinden 7 Temmuz'da yapılan cilt bakım ürünü tanıtımında da tüketicilerin reklam konusunda bilgilendirilmediğini, böylece markanın örtülü reklamının yapıldığını belirledi.

Ergen'e, anılan reklamları durdurma cezası verildi.

Kuruldan ceza alan diğer isimler ise Nisa Bölükbaşı ve Sedef Kasabalı oldu.

 

 

KAYNAK: SABAH
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Hasan doğru 1 yıl önce Şikayet Et
    Vergi kaçırmaya ağır hapis cezası çıkarılsın.
    Cevapla
  • mtk 1 yıl önce Şikayet Et
    hepsi dolandırıcılık suçuna ortak
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    gençlerin yeni tanrıları bu tipler.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    geçmişe dönük te incelensinler
    Cevapla
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    serdar ortaçı kapı kapı dolaştırıyorlar doğumgünü mesajları için.:) eşi zaten soydu oğana çevirdi.Ama Mehmet ali erbil ile ikisi bıktırdı sosyal mdeyada.Biri dur desin. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'de MYK toplantısı sona erdi: Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar
Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Tavuk etine ihracat sınırlaması getirildi