Başıboş köpek dehşeti bitmiyor! Şilan hayatını kaybetti, Nihatcan'ın saç derisi koptu

Iğdır'da köpeklerin saldırısından tedirgin olup yola atlayan 12 yaşındaki Şilan Gürçek'e tır çarptı. Küçük çocuk, olay yerinde hayatını kaybetti. Gaziantep'te de sokak köpeğinin saldırdığı 6 yaşındaki Nihatcan'ın saç derisi koptu.

GİRİŞ 16.12.2022 16:41 GÜNCELLEME 16.12.2022 16:42
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Iğdır’da okula gitmek için yolun karşı tarafına geçmeye çalışan 12 yaşındaki kız çocuğu, tırın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Aralık ilçesi Hasanhan köyünde 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Şilan Gürçek, sabah okula gitmek için evden çıktı. Gürçek, arkadaşları ile yolun karşısında bulunan okula geçmek istedi. İddiaya göre yol ortasında köpeklerin saldırısı sonrası tedirgin olup geri dönen Gürçek'i yoğun sisten dolayı fark etmeyen İran plakalı tır, çocuğa çarptı.

Kazada Şilan Gürçek olay yerinde hayatını kaybetti. Iğdır Devlet Hastanesi morguna getirilen Gürçek’in cenazesinin otopsi sonrası yakınlarına teslim edileceği belirtildi. Gürçek’in cenazesinin Hasanhan köyü mezarlığında toprağa verileceği bildirildi.

SAÇ DERİSİ KOPAN NİHATCAN AMELİYAT EDİLDİ

Başıboş köpek dehşetiyle ilgili Gaziantep'ten de acı haber geldi. Anaokulu öğrencisi Nihatcan Arslan, okuldan eve dönerken sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Saç derisi kopan ve vücudunun farklı yerlerinden yaralanan çocuk tedaviye alındı. 

KOPAN PARÇAYI BUZ KALIPLARINDA GETİRDİLER

Arslan ailesi, 2 çocuklarının küçüğü olan Nihatcan'ın kafasından kopan saç derisini buz kalıplarına koyarak hastaneye getirdi. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Operatör Doktor Kağan Bekircan tarafından 4 saat süren ameliyatla Nihatcan'ın başına kopan saç derisi dikildi.

AMELİYAT BAŞARILI GEÇTİ

Nihatcan Arslan’ın operasyonunu gerçekleştiren Dr. Kağan Bekircan, saç derisinin yarısının kopuk halde hastaneye getirildiğini söyledi. Çocuğun saç derisinin ayrı bir kapta korunup soğuk şekilde uygulama yapılıp getirildiğini ifade eden Dr. Bekircan, "Ameliyatta seç derisi damarlarını onardık. Saç derisinde kopan parçada dolaşımı sağladık. Şu an takiplerini yapmaktayız. Çocuğun enfeksiyon durumunu takip ediyoruz. Antibiyotik tedavisi yapıyoruz. Ayrıca psikiyatrist doktordan destek alıyoruz. Şu anda saç derisindeki dolaşım iyi gidiyor. Ek tedavilerle beraber çocuğun hızlı bir şekilde toparlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Kopan parçayı eski yerine naklettik. Damar onarımı yapılarak da dolaşımı sağladık. Şu anda tedavisi sürüyor. Damarlarını çalışır halde tutmaya çalışıyoruz. Gelen dokuda köpeğin ağzından kurtarıldığı için deride zedelenme oluşmuş. Köpeğin diş izlerinin yarattığı ezilmeler vardı. Şu anda onun takibini yapıyoruz. 3-4 gün daha tedavi sürecek. Enfeksiyon yok" diye konuştu.



'TOPLATILMASINI İSTİYORUZ'

Olayı anlatan Erdal Arslan, "Çocuğumu köpeğin elinden zorla aldık. Hastaneye getirdik. Sokak köpeklerinin toplanmasını istiyoruz. Çocuğun durumu iyi. Yaklaşık 4 saat ameliyatı sürdü. Tedavisi devam ediyor" dedi.



Nihatcan’ın amcası Erol Arslan ise sokakta bağrışma sesini duyup çıktıklarını ve yeğenini kurtardıklarını belirterek, "Evimiz yakın olduğu için bağırma sesi duydum. Olay yerine geldim. Sokak köpeği çocuğun kafasını tutmuş ve kafatasının derisini koparmıştı. Köpeği etkisiz hale getirdik. Derisiyle birlikte çocuğu hastaneye getirdik. Köpeklerin toplanmasını istiyoruz. Zor durumdayız. Çocuğumuzun bilinci yerinde değil. Yetkililerden bu konuda bizlere yardım etmesini istiyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 97
  • Sadet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim şifa versin
    Cevapla
  • dede korkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesele "köpek sevgisi" de, "canlı sevgisi" de değil. Yediğimiz ve giydiğimiz her şey canlılardan üretilmiş değil midir? Mesele şu: Köpek İslam'da necistir. Bu yüzden İslam'ın karşısında köpeğin yanındalar
    Cevapla
  • Ferhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayvan dernekleri hükümeti bile tehdit ediyor para çok büyük anlaşılan yavrulara yazık benim çocuğumun ya da benim başıma gelmesini hayal edemiyorum Rabbim şifa versin
    Cevapla
  • soru 1 yıl önce Şikayet Et
    ak parti sorunu çözmek için yavaş davranıyor chp iktidara gelse hiç çözmez bu sorunu. millette de sabır kalmadı. Hayvansever dernekleri çağırıp bir konuşsun içişleri. dernekler çete gibi oldular hükümeti tehdit ediyorlar. İçişleri niye sessiz bu çetelere. niye çözülmüyor bu sorun ey hükümet?
    Cevapla
  • Doğru Tektir 1 yıl önce Şikayet Et
    Acilen insan hakları derneği kurulmalı. Yoksa çok geç olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış