Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden Birgün yazarı Uğur Kutay'a soruşturma

Derste, müfredat dışına çıkarak Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S.) ve İslam’a hakaretler savuran Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay'a soruşturma açıldı.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden Birgün yazarı Uğur Kutay'a soruşturma
Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret eden Birgün yazarı Uğur Kutay'a soruşturma
GİRİŞ 16.12.2022 22:13 GÜNCELLEME 17.12.2022 13:29
Bu Habere 487 Yorum Yapılmış

Sabah'ta yer alan habere göre, Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay, "Senaryo Yazımı" dersinde müfredat dışına çıkarak Hz. Muhammed'e (S.A.S.) hakaretler savurduğu ortaya çıktı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne dini inançlarına ve Hz. Peygamber'e (S.A.S.hakaret edildiğini ve bundan rahatsızlık duyduklarını belirten bir grup öğrenci 7 Aralık 2022 tarihinde şikâyet dilekçesinde iddialarını dile getirdi.

HZ. PEYGAMBER'E (S.A.S) VE İSLAM'A HAKARET!

Hakaret olayının 5 Aralık 2022 tarihinde yaşandığını belirten, şikâyet dilekçesine imza atan öğrenciler Uğur Kutay için "Yalnızca bu tarihteki derste değil sürekli olarak derslerimizde ders ile uzaktan yakından alakası olmayan konulara girip dini alaya almaktadır ve inananları hedef göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Geçen derslerde Hz. Peygamber'e (S.A.S.) hakaretlerini sürdüren Kutay'ın hadislerle de dalga geçtiği vurgulandı. Kutay'ın şehit ailelerini ve şehadet kavramına inananları; nekrofi (cesetlere ilgi duyma) hastalığı ile bağdaştırdığının vurgulandığı dilekçede Uğur Kutay ile bir öğrencinin yaşadığı diyalog da dilekçede yer aldı.

Buna göre; "Bir kısım Müslüman olduğunu söyleyenlerin saçma hareketlerine ettiği laflara karşılık bir öğrencinin 'Müslümanların yaptığı saçmalıkları İslam'a atfedemeyiz." sözü üzerine öğrenciye; "Sen İslam propagandasının dayattığı zekânın bir ürünüsün.' Demiştir. Sınıftaki tüm öğrenciler de bu söylemlere şahittir. Gereğinin yapılmasını arz ederiz" dedi. Sosyal medya kullanıcıları ayağa kalkarken alçakça hakaretlere karşı büyük tepki gösterildi.

YTÜ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Kutay hakkında, "dini değerlere hakaret" suçlamasıyla soruşturma başlatıldıktan sonra üniversite yönetimi Kutay’ın ders vermesini durdurdu.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

Uğur Kutay'ın Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) yönelik hakaretine ise sosyal medyadan tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcısı vatandaşlar, "#UğurKutayİhracEdilsin" etiketinde tepkilerini dile getirdi. Etikete binlerce tweet atan vatandaşlar, Yıldız Teknik Üniversitesi yönetiminin sessizliğini eleştirirken Uğur Kutay'ın görevine son verilmesi çağrısı yaptı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 487
  • Süleyman 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin gibilerini Kuran-ı Kerimde belirtiyor.Suskunluğum asaletimdendir.Her lafa verecek bir cevabım var.Lakin bir lafa bakarım laf mı diye, birde söyleyene bakarım adam mı diye ! (Hz. Mevlana) Ya islamın ışığında erirsin, ya da şirk batağında çürürsün, inanmazsan gidince görürsün.
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Kinizle geberin (Ali imran 119) benim ülkem de peygamberime dil uzatan münafıkların yazarı olduğu birgün gazetesini hakarette hiçbir zaman geri durmayanların yayın yaptığı tüm gazete mecmua dergi ve broşürlerini almamaya TV programlarını seyretmemeye davet ediyorum ben de Müslümanım diyen herkesi ey ümmeti Muhammed
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin cenazeni inanmayanlar gömsün.islam düşmanları
    Cevapla
  • BOZOK 1 yıl önce Şikayet Et
    Okumuş fakat adam olamamış, bu kahrolasıca.ALLAH ın gazabı üzerine olsun günümüz ebu cehil i.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu şiyleri üniversiteden atmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi