YTÜ öğrencileri Peygamberimiz'e hakaret eden Uğur Kutay'ın cezalandırılmasını talep etti

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öğrencileri tarafından, Peygamber Efendimize (S.A.S.) hakaret eden Birgün yazarı Uğur Kutay hakkında kamuoyu açıklaması geldi. Öğrenciler, Kutay'a caydırıcı cezanın verilmesini talep etti.

GİRİŞ 20.12.2022 01:14 GÜNCELLEME 20.12.2022 09:35
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay'ın, 5 Aralık'ta Senaryo Yazımı dersinde müfredat dışına çıkarak Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S.) ve İslam’a hakaretler ettiği ortaya çıkmıştı.

Tartışma sosyal medya aracılığıyla dalga dalga yayılırken, Müslümanlar arasında büyük infiale neden olmuştu.

BÜYÜK TEPKİLER YÜKSELİNCE YTÜ REKTÖRLÜĞÜ DERS VERMESİNİ DURDURDU

Bir süre sonra harekete geçen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Umut. R. Tuzkaya ise kamuoyunda büyük tepkiyle karşılanan skandalla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlamış, "Kamuoyuna Duyurulur: Öğr. Gör. Uğur Kutay hakkında disiplin ve ceza soruşturması açılmış ve savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştur. Dersleri başka bir akademisyene aktarılmıştır" ifadelerini kullanmıştı.

UĞUR KUTAY'IN İSLAM'A VE PEYGAMBER EFENDİMİZE YÖNELİK SAPKINCA HAKARETLERİ SUÇ

"Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Dini Değerleri Aşağılama" suçu işleyen sapkın sözlerin sahibi Uğur Kutay hakkında bir açıklama da YTÜ öğrencilerinden geldi.

YTÜ öğrencilerinin Twitter hesabından yapılan paylaşım şöyle:

YTÜ ÖĞRENCİLERİ: BÜYÜK BİR ÜZÜNTÜ VE UTANÇ DUYUYORUZ

"Öncelikle ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan Üniversitemizin bir akademisyen skandalı ile gündeme gelmesinden dolayı büyük bir üzüntü ve utanç duyduğumuzu belirtmek istiyoruz.

"PERVASIZCA İSLAM'I PEYGAMBERİMİZİ VE MÜSLÜMANLARI AŞAĞILAMAKTADIR"

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Birgün Gazetesi yazarı Uğur Kutay 5 Aralık 2022 tarihli dersinde dinimize, Peygamberimize ve değerlerimize ağır hakaretler etmiştir. Kutay’ın bu hakaretleri aslında bardağı taşıran son damladır zira mezun ve şikâyetçi öğrencilerin ifade ettiklerine göre Kutay, yıllardır derslerinde pervasızca İslâm’ı, Peygamberimizi ve Müslümanları aşağılamaktadır. Son yaşanan hadise ile birlikte sabırları taşan öğrencilerin şikâyet etmesi sonucu üniversite yönetimi ve kamuoyu bu skandaldan haberdar olmuştur. Burada vermeyi kendimize bir zûl olarak gördüğümüz ifadelerle Kutay sadece vicdanları yaralamamış aynı zamanda kendisine verilen müfredatın tamamen dışına çıkıp kendi ideolojik fikirlerinin propagandasını yaparak kamu görevini kötüye kullanmış bununla beraber dinimizi, Peygamberimizi ve Müslümanları hedef alarak TCK'nın 216/1 ve 216/3 maddelerince “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” ile “dini değerleri aşağılama” suçlarını işlemiştir.

UĞUR KUTAY CAYDIRICI BİR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

Akademisyenlerin dinî ve siyasî görüşleri olabilir ancak akademisyenler de herkes gibi  farklı dinî ve siyasî görüşlere, ülkenin ortak değerlerine saygı göstermelidir.

Nihai olarak, yetkili mercilerden beklentimizin Peygamber Efendimize hakaret eden ve Müslümanları aşağılayan Uğur Kutay’a en caydırıcı cezanın verilmesi olduğunu belirtirken sürecin yakından takipçisi olacağımızı bildirmek istiyoruz.

Saygılarımızla
Yıldız Teknik Üniversitesi Öğrencileri
"

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 226
  • serkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Peygamber efendimize hakaret edebilecek kadar cahil ve ahlaksiz birinin bir üniversitede hocalik yapmasi ne kadar garip umarim bir an önce ilişkisi kesilir ve gerekli cezayi alir onun seviyesine inmemek icin daha fazla yorum yapmayacagim
    Cevapla
  • ÖMER SAMSA 1 yıl önce Şikayet Et
    Üniversitelerde Maalesef Bu Bunun Gibi Öğretim Üyeleri ve Elemanları Bayağı Vardır. Bu Olaya İnşallah İyi Bir Ceza Verilir Ve En Azından Bundan Sonra İslam'a Ve Müslümanlara Saldırıda Emsal Teşkil Eder. Bir An Önce Tutuklanarak Cezaevine Gönderilmeli. Bu Zat Ulu Orta Yerde Dolaşmamalı....
    Cevapla
  • OSMANLI TORUNU 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kişi biran önce tutuklanmalı ve derdest edilmeli
    Cevapla
  • Pervin 1 yıl önce Şikayet Et
    Yakışıklı fotoğrafını koymuşlar, iyi bari
    Cevapla
  • Ayşe Nur 1 yıl önce Şikayet Et
    En Ağır cezaya çarptırın bu soysuzu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 bir rekoru daha kırdı!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…