Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş tutuklandı

Bulgaristan'dan Türkiye'ye iade edilen Hablemitoğlu suikastı faillerinden Levent Göktaş, hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandı.

GİRİŞ 17.12.2022 03:20 GÜNCELLEME 17.12.2022 09:30
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Bulgaristan Filibe Temyiz Mahkemesinin kararıyla Türkiye'ye iade edilen Mustafa Levent Göktaş, İstanbul Havalimanı Mülki İdare Amirliği içerisinde sağlık kontrolünden geçirildi.

GÖKTAŞ TUTUKLANDI

Sağlık kontrolünün ardından Gaziosmanpaşa Adliyesi Ek Hizmet Birimi Binasına götürülen Göktaş, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla Ankara Ağır Ceza Mahkemesince hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunarak tutuklandı.

BULGAR MAKANLARINCA 1 EYLÜL'DE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de suikastla öldürülmesinin faillerinden olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Göktaş, Bulgaristan-Türkiye sınırına yakın Svilengrad kentinde rutin trafik polis kontrolü sırasında yapılan incelemede hakkındaki arama kararının tespit edilmesi üzerine Bulgar makamlarınca 1 Eylül'de gözaltına alınmıştı.

GÖKTAŞ'IN TALEP GEREKÇESİ: TASARLAYARAK ÖLDÜRME VE SUÇ ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMA

Hablemitoğlu'nun 18 Aralık 2002'de silahlı suikast sonucu öldürülmesi suikastinin baş faillerinden olan ve hakkında kırmızı bülten bulunan Göktaş'ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında "tasarlayarak öldürme" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından 5 Eylül 2022'de Bulgaristan'dan iadesi talep edilmişti.

Geçtiğimiz Çarşamba günü Göktaş'ın Türkiye'ye iadesine yönelik talep, Filibe İstinaf Mahkemesinin aldığı kararla kabul edildi. Kararın nihai nitelikte olduğu bildirilmişti.

 
KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 50
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimlere iftira attılar kim çıktı.
    Cevapla
  • Guaidoglu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gercek bir gün ortaya cikar. Ama Öyle gercekler var ki mahser gününe birakilir. Burda en azindan tövbe kapilari var orda eller ayaklar gözler herseyi itiraf eder.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    ulan hayin son zamanları. bildikleri söyle ispatla. oldunde. en azinda sulalen rahat etsin soyadın şimdi bütün sulalen değiştiriyor. dur hayin
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Merhum Haplemitoğlu na Allah rahmet eylesin, bu katile verilecek cezayı da merhum un ailesine bırakın, adalet için.
    Cevapla
  • Namyelüs 1 yıl önce Şikayet Et
    O zamanlar suikastı İran yapmış gibi yayınlar yaparak Türk milletini yanıltmaya çalışanlar ve arkalarındaki odaklarda açığa çıkarılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP lideri Devlet Bahçeli'den önemli açıklamalar!
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj