Hablemitoğlu suikastı davasında FETÖ'cü sanıkların savunmaları tamamlandı

Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, firari Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş'ın da aralarında bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmaları tamamlandı.

Hablemitoğlu suikastı davasında FETÖ'cü sanıkların savunmaları tamamlandı
Hablemitoğlu suikastı davasında FETÖ'cü sanıkların savunmaları tamamlandı
GİRİŞ 21.02.2023 19:52 GÜNCELLEME 21.02.2023 20:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık eski askerler Levent Göktaş, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Gökhan Nuri Bozkır ile eski istihbaratçı Enver Altaylı, Aydın Köstem ve tutuksuz sanık Mehmet Narin katıldı.

Duruşmanın öğleden önceki bölümünde, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu cinayetini işlemek için kurulduğu iddia edilen suç örgütüne üye olmakla suçlanan tutuksuz sanık Mehmet Narin savunma yaptı.

Narin'in çapraz sorgusunun ardından mahkeme heyeti başkanı, biri tutuksuz 7 sanığın sorgularının tamamlandığını belirterek, beyanda bulunmaları için sanık avukatlarına söz verdi.

Bu kapsamda, sanıklar Mumcuoğlu ve Emek'in avukatları savunma yaptı.

Duruşmaya yarın diğer sanık avukatlarının beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

Levent Göktaş, Aralık 2022'de Türkiye'ye getirildi

FETÖ SUİKASTI

İddianameye göre, FETÖ, örgüt aleyhinde çalışmalar yapan Necip Hablemitoğlu ile ilgili dönemin sözde "Türkiye imamı" Mustafa Özcan'ı görevlendirdi. Özcan da Hablemitoğlu'nun önünün kesilmesi için FETÖ hükümlüsü eski istihbaratçı Enver Altaylı'ya durumu anlattı.

Altaylı, Mustafa Özcan'ı Hablemitoğlu ile görüştürmesi için dönemin sağlık bakanına ulaştı ancak her seferinde Hablemitoğlu, bu talebi geri çevirdi.

Hablemitoğlu'nun, MİT Müsteşarı olacağına dair duyumlar üzerine yeniden devreye giren örgüt, onu öldürmesi için o dönem müsteşar olmak isteyen bir diğer isim Levent Göktaş'a, Aydın Köstem aracılığıyla ulaştı.

FETÖ'nün teklifini kabul eden Göktaş, bunun için emrinde görev yapan eski askerler Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Fikret Emek ve Nuri Gökhan Bozkır'a suikast talimatı verdi.

ABD'de firari FETÖ teröristbaşı Fetullah Gülen

Bozkır, Hablemitoğlu'nun evinin olduğu sokakta keşif yaptı, ardından yurt dışı görevi kapsamında Kazakistan'da bulunan Mumcuoğlu, iz bırakmamak için KKTC üzerinden Türkiye'ye gelerek 18 Aralık 2002'de Hablemitoğlu'nu, evinin önünde başından vurarak öldürdü.

Daha önce yargılandığı davada "FETÖ üyeliği" ve "casusluk" suçlarından 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan eski istihbaratçı Enver Altaylı, Hablemitoğlu cinayetinin azmettiricisi olduğu gerekçesiyle "ağırlaştırılmış müebbet" hapis cezasıyla yargılanıyor.

Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş tutuklandıHablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş tutuklandı

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • iki cihan 1 yıl önce Şikayet Et
    fetöşcü lanetli aşağılık haşhaşiler. Allah bütün fetöşcülerin şerlerini kendilerine çevirsin. ve hepsini kendi şerlerinde boğsun iki cihanda da İnşallah.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben hala bu vatan haini örgütü ve lideri FETÖ ya inanan, tapan, suçsuz okduğuna inanarak inkar eden zındıklara hayret ediyorum
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bunların şerrinden ümmeti korusun hatta öyle diyebiliriki şeytanı bile korusun.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İllede İdam İllede İdam İllede Şeriad İllede Şeriad
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mücahitlerden akıl dolu mücadele: ABD verdi, İsrail attı, Kassam 4. kez vurdu!
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar