Türk halkı hemfikir: Saldırıların arkasında ABD var!

Araştırma şirketi Areda Survey, son anketini Haber7 ile paylaştı. “Sizce Türkiye’deki terör faaliyetlerine en fazla destek veren ülke hangisidir?” sorusuna cevap veren vatandaşlar, sözde 'müttefik' ABD'yi işaret etti.

GİRİŞ 18.12.2022 11:11 GÜNCELLEME 18.12.2022 11:38
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Araştırma şirketi Areda Survey, 26 ilde 25-30 Kasım tarihleri arasında 2 bin kişiyle gerçekleştirilen anketi Haber7 ile paylaştı.

Anket çalışmasında vatandaşlara güvenlik ve terör faaliyetleriyle ilgili sorular yöneltildi.

TÜRKİYE’YE KARŞI TERÖRE EN FAZLA DESTEK VEREN ÜLKE ABD

Ankette “Sizce Türkiye’deki terör faaliyetlerine en fazla destek veren ülke hangisidir?” sorusuna cevap veren vatandaşlar, ABD’nin Türkiye’ye dost olmadığı düşüncesini dile getirdi.

Vatandaşların yüzde 81,8’i terör faaliyetlerini en fazla destekleyen ülkenin ABD olduğunu ifade etti. Türk halkı, Suriye’deki terör örgütü PKK/YPG’ye açık destek veren ve kendi topraklarında FETÖ elebaşlarının hamiliğini yapan ABD’nin, Taksim saldırısı da dahil Türkiye’ye yönelik tüm terör saldırılarından sorumlu olduğunu belirtti.

Amerika’dan sonra terör olaylarından sorumlu tutulan üç ülke sırasıyla yüzde 2 ile Yunanistan, yüzde 1,8 ile İsrail ve yüzde 1,5 ile Fransa oldu. 

Vatandaşların yüzde 3,7’si ise “Hepsi” cevabın verdi.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 82
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika Türkiye'yi bölmek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    türkün türkten (azerbeycan da turktür) başka dostu yoktur dolayısı ile geri kalan hepsi teröre destek veriyor.
    Cevapla
  • Kürşat Kara 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD dünya nın baş belasıdır Allah gazabından eksik etmesin onların a görevde Tanrının belası Siyonist devlet.
    Cevapla
  • Hayrı Söyler 1 yıl önce Şikayet Et
    Mossadçılar gülüyor, topu aptal Amerikalılara attık diye.
    Cevapla
  • Drachen 1 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki terör olaylarının en büyük destekçisi bizim eğitim sistemimiz . Batıya endeksli olan eğitim sistemimiz sayesinde özümüzü unuttuk . İnsanlarımızda batı hayranlığı tavan yapmış durumda . Bu sadece bizde değil bütün Müslüman ülkelerde böyle . Siz hiç Hristiyan ülkelerinde terör veya savaş gördünüz mü ?? Müslüman ve Ortodokslardan başka savaşan yok bu dünyada . Çünkü Hristiyanlar bizlerin cehaletten kurtulmamızı istemiyorlar . Terör destekçisi olarak ta bir türlü toz kondurmadığımız Almanları hep unutuyoruz . Bizim en büyük düşmanımız ne ABD ne Yunan nede Fransızlar , sinsice siyaset yapan Almanlar, bizim sorunumuz bu ama bir türlü bunu göremiyoruz .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı