Bakanlık pazarlığında evlat nöbeti detayı... "CHP ve Altılı Masa HDP'ye söz vermiş"

6'lı masanın resmiyette görünmeyen ortağı HDP'ye bakanlık vereceği iddiasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Sosyolog Palabıyık, "CHP ve Altılı Masa, HDP'ye Anneler çadırını kaldırma ve Diyarbakır il binasını açma sözü vermiş" dedi.

GİRİŞ 19.12.2022 09:50 GÜNCELLEME 19.12.2022 09:58
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

CHP-HDP işbirliği ile alakalı İHA muhabirine gündeme dair açıklamalarda bulunan Sosyolog Prof. Dr. Adem Palabıyık, CHP Diyarbakır'da HDP'yi destekleyecek ve HDP de CHP'ye diğer illerde yardım edeceğini söyledi.

"BÜTÜN CHP VE HDP VEKILLERİ BUNU BİLİYOR"

HDP için hem annelerin çadırı kaldırılacak hem de HDP Diyarbakır il binasının açılacağını ifade eden Palabıyık, “CHP, en başından beri HDP'nin anneler ile hesaplaşacağını biliyor ve bunun için HDP de CHP ile anlaşma yapmış görünüyor. Seçimler uğruna CHP, Diyarbakır Annelerini deyim yerindeyse HDP'ye sattı. HDP, CHP'nin adayına göre tercih belirleyeceği ve Altılı Masaya katılacağı için Altılı Masa da HDP’ye istediğini verme sözü verdi. Maalesef bu söz vicdanları oldukça yaralayacak bir bağlama sahip. Çünkü Altılı Masa, HDP'ye anneleri pasifize etme ve çadırı kaldırma sözü vermiş. Sadece bununla yetinilmemiş, HDP’nin Diyarbakır il binasının yeniden aktif hale geleceği de iletilmiş. Bütün CHP ve HDP vekilleri bunu biliyor. Diyarbakır'da da sürekli olarak konuşuluyor. HDP’nin Diyarbakır için tek şartı bu ama sadece Diyarbakır değil diğer illerdeki evlat nöbetinde olan ailelerin eylemlerinin de son bulmasına dair Altılı Masadan söz istemiş" dedi.

"BAKANLIK PAZARLIĞINA EVLAT NÖBETİ AİLELERİ DE EKLENMİŞ"

HDP’nin isteğinin bitmeyeceğini belirten Sosyolog Palabıyık, sözlerini şöyle tamamladı:
"Maalesef zor bir süreçten geçiyoruz. Anneler ve babalar canları pahasına orada nöbet tutuyor. Zaten hepsi tehdit altındadır. Özellikle PKK'nın tehdidi ile birlikte can güvenlikleri de tehlikeye girmiştir. Sadece onların değil, bu konu üzerine çalışan ben dahil herkes ciddi tehdit altında. Çünkü HDP’nin hepimizden hesap sorma planı var. Sahada sürekli olarak takip ediliyoruz ve bizden rahatsızlar. Çünkü bölgede bir duruş sergiliyoruz ve HDP de bunun farkındadır. İlk defa mücadeleyi kaybettikleri bir süreç yaşıyorlar. Diyarbakır Anneleri onlara hiç kimsenin veremediği toplumsal zararı verdi ve HDP, hesap veremez hale geldi. Kendi tabanı dahi sorgulamaya başladı. Bu sebepten HDP, Altılı Masadan bakanlıklar ile birlikte annelerin çadırını kaldırmak ve il binasının yeniden açılması konusunda pazarlığa başladı"

BAŞKAN ERDOĞAN DÜN ÇAĞRI YAPMIŞTI: ÖNCE DİYARBAKIR ANNELERİYLE HELALLEŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Mardin'de bir otelde düzenlenen "Türkiye Yüzyılı-Değerlerin Yüzyılı Programı"nda CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullanmıştı;

Şimdi birileri, 'helalleşmeye' gelecekmiş. Sen önce helalleşmeye gideceksen, gel Diyarbakır Anneleriyle helalleş. Eğer helalleşmeye geleceksen, önce 10, 11, 12, 13, 14, 15 yaşındaki kızları Kandil'e kaçıranlar var ya onlarla kol kola gezmeyi bırak, onlarla beraber olmayı bırak. Bir taraftan onlarla dirsek temasında olacaksın, bir taraftan onlarla beraber seçime girmenin hazırlığında olacaksın, bir taraftan altılı masanın altına da onları sokmaya çalışacaksın. Bu nasıl helalleşme? Kimi aldatıyorsun? Kimi kandırdığını zannediyorsun? Bu millet artık bunları yutmaz ve 2023 bunun cevabı olacak.

 
KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • eski 1 yıl önce Şikayet Et
    açılım süreci hdpkk doğunun kendine verildiği sanıp doğudaki vatandaşlara zulm etmeye katletmeye kaçırıp işkence edip alıkoymaya başlamasıyla bitti ey akşener.Aynı zulmü yeniden başlatacaksınız anlaşılan. Allah size fırsat vermesin.
    Cevapla
  • Ruhkalp 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    hep diyorum masa 6lı değil 8li abd ve hdp hdp ve abd yi masa yok sayamaz
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    eğer ki Allah göstermesin bu 6+1=7 li masa seçimi kazanırsa türkiye parça parça olur. egeyi yunanlılara peşkeş çekerler. dogu anadoluyuda ermenistana peşkeş çekerler. güneydoğuyuda amarikaya peşkeş çekerler. çünkü bu 7 li masadaki adamların mayasına bir bakın
    Cevapla
  • aksaray 1 yıl önce Şikayet Et
    kim demiş altılı masa diye iyi sayın ehanet takımını orada 6+1 = 7 yapar bu altılı masa hep zaten pkk ya çalışıyor iyi partiye dikkat edin en tehlikelisi onlardır. çünkü onlar dönektir. layıkız derler çağdaşız derler sonra süryanilere göz kırparlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey BÜYÜK ALLAH ım şehitlerimizin, Atalarımızın hürmetine bunları rezil rüsva eyle, bunlara fırsat verme. Amin Amin Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin sır gibi sakladığı proje: Hedef Rusya ve Çin
Erdoğan'dan son dakika İsrail açıklaması! Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz!