17-25 Aralık kumpasıyla ilgili şok tespit! Deşifre olunca operasyonu öne çekmişler

Fetullahçı ihanet örgütünün 17-25 Aralık yargı kılıflı darbe girişiminin 9'uncu yıldönümüne girilirken, Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, o karanlık sürece ilişkin çarpıcı bir iddiada bulundu.

17-25 Aralık kumpasıyla ilgili şok tespit! Deşifre olunca operasyonu öne çekmişler
17-25 Aralık kumpasıyla ilgili şok tespit! Deşifre olunca operasyonu öne çekmişler
GİRİŞ 21.12.2022 10:43 GÜNCELLEME 21.12.2022 10:54
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Okyanus ötesinden gelen talimatla Türkiye'de kaos senaryolarını devreye sokan Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yargı ve emniyet teşkilatındaki uzantılarının tezgahladığı 17-25 Aralık operasyonlarının üzerinden 9 yıl geçti. Yolsuzluk ve rüşvet kılıflı operasyonlarla seçim arefesinde AK Parti iktidarını çökertip devleti ele geçirmeyi hedefleyen FETÖ'nün yargı ve emniyetteki militanları 89 sanıklı soruşturmanın düğmesine 17 Aralık 2013'te bastı. Dosya kapsamında gerçekleştirilen yasadışı dinlemeler, montaj operasyonlarıyla internete sızdırıldı.

Firari eski savcılar Celal Kara, Zekeriya Öz, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç'in sorgu yargıcı olduğu davada 17 Aralık ve 25 Aralık 2013'te iki ayaklı olarak gözaltı dalgaları gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isimler, bakanlar, bakan çocukları, banka yöneticileri, işadamları gözaltına alınarak topyekün AK Parti hükümeti hedefe konuldu.

Soruşturmaya bakan FETÖ firarisi eski savcı Celal Kara, MİT tırlarının görüntülerini yayınladığı gerekçesiyle firari olarak yargılanan Can Dündar’a verdiği röportajda, "1 numara Erdoğan'dı." dedi.

HER YOLU DENEDİLER

FETÖ'nün güdümlü medyası manşetlerinden ve yayınlarından algı operasyonu yürüterek iktidara yolsuzluk çamuru sıçratmaya kalkıştı. Hakan Şükür başta olmak üzere AK Parti'ye sızmış olan FETÖ'cüler bu süreçte istifa ettirilerek siyasi darbe denendi. Muhalefet partileri FETÖ'nün yolsuzluk kılıflı darbe kalkışmasına tam destek verdi.

KUMPAS ÇÖKTÜ HAKİKATLER AÇIĞA ÇIKTI

Örgüt militanları dosyadan el çektirilince yapılan titiz araştırmalar neticesinde soruşturma takipsizlikle sonuçlanıp bütün sanıklar beraat etti.

15 Temmuz askeri kalkışmasının öncesinde FETÖ'nün gerçekleştirdiği en ciddi kumpas olan 17-25 Aralık yargı kılıflı darbe girişimiyle ilgili çarpıcı bir iddia ortaya atıldı.

15 TEMMUZ'DA OLDUĞU GİBİ: DEŞİFRE OLUNCA ERKENE ÇEKMİŞLER

Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, 17-25 Aralık kumpasında darbecilerin deşifre olduğunu, bu sebeple operasyonları planladıkları zamandan daha erkene çekmek zorunda kaldıklarını söyledi.

TRTHaber'e konuşen eski Başsavcı İrfan Fidan, 17 Aralık operasyonunun tarihi aslında 17 Mart'tır. 30 Mart 2014 seçimlerine giden süreçte alelacele yapılmaya çalışılmıştır. Deşifre olduğu inancıyla erkene alınmıştır. dedi.

DOSYAYI BİLE SONLANDIRAMAMIŞLAR

Başsavcı Fidan, 17-25 Aralık operasyonlarının örgüt tarafından başlatıldığı tarihte dosyalar henüz sonlandırılmamıştır. Dinleme ve takipler devam etmektedir. Deşifre olduğu inancıyla örgüt alelacele, apar topar düğmeye basmıştır. ifadelerini kullandı.

Hakan Fidan'ı ifadeye çağıran savcıdan şok cevap! İlk kez açıklandıHakan Fidan'ı ifadeye çağıran savcıdan şok cevap! İlk kez açıklandı

Savcı Demir'den İmamoğlu kararına yorum: Muhalefet yargıya talimat veremezSavcı Demir'den İmamoğlu kararına yorum: Muhalefet yargıya talimat veremez

Coşkun Başbuğ: Türkiye ipten döndü, tehlike hala geçmiş değil!Coşkun Başbuğ: Türkiye ipten döndü, tehlike hala geçmiş değil!

Türkiye'deki muhalefetin Lula rüyasıTürkiye'deki muhalefetin Lula rüyası

17-25 Aralık kalkışmasının iki ayaklı belirten İrfan Fidan, Brezilya'daki girişimin başarıya ulaştığını sözlerine ekledi. Fidan, şunları kaydetti:

Operasyonların bir ayağı Brezilya’dır. Hedef alınan kurumların Türkiye’deki karşılığı Halkbank ise, Brezilya’da petrobras’tır. Dünyanın en büyük 5’inci veya 6’ıncı petrol şirkletidir. Sadece Türkiye Cumhuriyeti devleti yöneticileri hedef alınmamıştır. Brezilya ülkesinin yöneticileri de hedef alınmıştır. Bu çok büyük bir istihbarat operasyonudur. Fetullahçı Terör Örgütü bunun Türkiye’deki uygulayıcısı, yürütücüsüdür. Sonraki adımı Brezilya örneğinden görebiliriz. Devlet yönetimi değişmiştir.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 27
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee. Motöcülerle adil öküz olayı benzemiyomu.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bunlar ortadaykennnnnn devletin önemli mevkiilerinde görevlilerlee (?), Bakanların , ve işsadamlarının genel olarak üst düzeyde VİP denecek kişilerin çocuklarının "ABD'de ticaret vs yapması" biraz tuhaf değil mii?? Bizce tuhaf..!!??? Çocuğu ABD'de okuyan, ticaret yapan bu VİP personeli nasıl emperyalizme ve ABD'ye kafa tutar??
    Cevapla
  • Fatsalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Cem Küçük: Ayakkabı kutularına paraları 'FETÖ' koydu Av. Selim Şen: Öyleyse neden faiziyle geri aldılar..? Cem Küçük: İptal…
    Cevapla
  • Vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar bu fetö hainlerini azılı bir şekilde savunan fetöcüler, içinizdeki papaz sevgisini inşallah bırakmışsınızdır.
    Cevapla
  • Fuat32 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu fetöcüler hep gsden çıkıyor ama bu ülkede gsye hala spor kulübü diye bakanlar var gs türkiyenin içine sokulmuş bir dinamittir gs lisesi ve üniversitesinden bugüne kadar devletine milletine faydalı olacak birisi çıkmadı ancak masonlara eleman çıktı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çiftçiye 300 bin lira faizsiz kredi imkânı! 3 kurum devrede
Fatih Altaylı’dan 1 Mayıs'taki provokasyona tepki çeken yorum!