MİT ve emniyetten nefes kesen operasyon: DEAŞ'ın sözde komutanı Ahmed Ali yakalandı!

MİT ve emniyetin ortak operasyonuyla, terör örgütü DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı Ahmed Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 terörist Hatay'da yakalandı

GİRİŞ 21.12.2022 13:03 GÜNCELLEME 21.12.2022 13:46
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: MİT ve emniyet yurt içi ve yurt dışı operasyonlarını başarıyla sürdürmeye devam ediyor. Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve polislerce düzenlenen operasyonda, terör örgütü DEAŞ'ın sözde sahil tabur komutanı "Abu Süleyman El Aşkar" kod adlı Ahmed A.K. Ali'nin de aralarında bulunduğu 8 terörist yakalandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, DEAŞ'lı terörist Ali ve beraberindeki 7 örgüt mensubunun Hatay'da örgüte ait farklı evlerde ikamet ettikleri tespit edildi.

MİT'in istihbari ve operasyonel desteğiyle terörle mücadele birimlerinin gerçekleştirdiği operasyonda, Ahmed A.K. Ali'nin yanı sıra 7 DEAŞ mensubu gözaltına alındı.

Operasyonda 3 tabanca, çok sayıda fişek, 2 bıçak, yaşam malzemesi ve çok sayıda teknik malzeme ele geçirildi.

Zanlıların, DEAŞ elebaşı Ebu Hasan El Haşimi El Kureyşi'nin yerine geçen Abu Hüseyin El Hüseyni El Kureyşi’ye biat ettiği ve Türk bayrağını yaktıklarına ilişkin görseller de tespit edildi.

DEAŞ'lı teröristlerin sorgularında temin ettikleri silahlarla Suriye'ye giderek, Türk askerlerine yönelik eylem yapmaları yönünde talimat aldığını itiraf ettiği belirtildi.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 15
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan mensubu ve müttefiki teröristleri yakaladınız. Deaş demek Amerika demek. Amerika demek, terörist devleti devleti demek...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu kâfir abd oyuncaklarinini başını vuracaksin
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bencede
    Cevapla
  • Selami Uçar 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar hain var bizle uğraşıyorlar. Ne zaman öğrenecekler, bu ülkede asker bitmez. Özümüze döndükçe daha çok hüsrana uğrayacaklar. Devletimizin, yurtdışında stratejik yerlerde çalışan, kendini geliştirmiş kişileri acilen ülkeye davet edip çalışma ortamlarını kurması gerekmektedir. Savunma sanayisi, çip teknolojisi, bilgisarayar sektörü, cep telefonu sektörü, yazılım, oyun sektörü vb. konularda üst düzey aşama kaydedip katma değeri yüksek ürünler yapmamız gerekir. Bu sayede alım gücü ve mühendislerimize iş çıkacaktır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Elinize,yüreğinize sağlık olsun.Kutlarım
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    HELAL SANA MİT TEŞKİLATI❤❤❤ TRT 1 DEKi diziyi izledikten sonra siz MİT çalışanlarının ne kadar vatansever evlatlar olduğumuzu daha iyi anladım . Sizinle GURUR duyuyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak