Adalet Bakanlığından son dakika genelgesi!

Bakan Bozdağ, kadına yönelik şiddet ile çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine yönelik genelge yayınladı.

GİRİŞ 22.12.2022 11:21 GÜNCELLEME 22.12.2022 11:22
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kadına yönelik şiddet ile çocuklara yönelik özellikle cinsel istismar suçlarına ilişkin soruşturmaların titizlikle yürütülmesi ve bu konulardaki soruşturmaların Adalet Bakanlığı’na bildirilmesine yönelik genelge yayınladı.

Adalet Bakanı Bozdağ imzasıyla bütün başsavcılıklara gönderilen genelge ile kadın, çocuk, aile ve sosyal hayata doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda ayrıca hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmaların etkin bir şekilde yürütülmesinin önem arzettiğine dikkat çekildi.

"SORUŞTURMALARI TİTİZLİKLE YÜRÜTÜN"

Genelgede kadınlara yönelik gerçekleştirilen, çocuklara karşı işlenen, aile ve sosyal hayata doğrudan etki eden, özellikle mağdur ve şüphelilerin nitelikleri nedeniyle toplumda ayrıca hassasiyet oluşturan suçlara ilişkin soruşturmaların soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından derhal Cumhuriyet başsavcısına bilgi verilmesi istendi.

Genelgede Cumhuriyet başsavcısı tarafından söz konusu suçların soruşturma süreçlerinin titizlikle takip edilerek etkin soruşturma yapılmasına yönelik her türlü tedbirin alınması gerektiği de vurgulandı.

"ÇOCUKLARA YÖNELİK İSTİSMARLARI BAKANLIĞA BİLDİRİN"

Bozdağ imzalı genelgede Adalet Bakanlığı’nın görev alanına giren konularda uygulamayı takip etmek, gerekli araştırmaları yaparak çözüm önerileri geliştirmek ve mevzuat hazırlıkları yapmakla görevli olduğu hatırlatılarak “Adalet Bakanlığının, ülke genelini ilgilendiren olaylarda kamuoyunu bilgilendirebilmesi, ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlarla gerekli koordinasyonu sağlayabilmesi amacıyla, söz konusu soruşturmalar hakkındaki bilgilerin Cumhuriyet başsavcısı tarafından derhal Ceza İşleri Genel Müdürlüğüne gönderilmesi” istendi.

"BİLGİLENDİRME YAPIN"

Genelgede kadına ve çocuklara yönelik suçlarla ilgili olarak soruşturma süreçlerine ilişkin olarak mahallinde basın sözcülüğü ve medya iletişim büroları vasıtasıyla gerekli bilgilendirme faaliyetlerinin de geciktirilmeksizin gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sapik kadin olur ise halk kahramani tv sov yapar cocuk ile iliskiye girdim diye atv bir ay yada sanatci ise cocuklarini donunu indirir sapiklik yapar zorla on yil verilir yapan chp pkk ise ayni seyi zorla bir yil verilir bazen verilmez normal halk olur ise sapik pedofil su bu denir idam istenir kisaca suc herkese esit olacak bir mahkeme en az ceza veremeyecek sucun cezasi ne yazilacak suc var ise idam bile olacak sadece konusuyorlar baska bir sey yok chp sapik niye bir iki yil ceza aldi o zaman o da suc idi
    Cevapla
  • Numan 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında sessiz sedasız 26 dakikada mecliste imzaladığınız malum sözleşme 10 yıla yakın bu ülkede uygulandı. Şimdide sebep üzerinden değilde sonuç üzerinden yol alınacağını zannediliyor. O sözleşmeyi imzalayanların ,Kuranın ayetlerinden hiç mi haberleri yoktu.
    Cevapla
  • İsa 1 yıl önce Şikayet Et
    İş kazalarinda kazazedeye titizlik verin.iş kazasi gecirdinmi isveren istedigin yere sikayet et diyor dava aciuorsun magdursun ya suclu hale geliuorsun nerde adalet
    Cevapla
  • derya 1 yıl önce Şikayet Et
    zina serbest eskiden şehirlerin belli yerlerinde bilmem ne evleri vardı zina suçtu şimdi hermahallede neredeyse hersokakta bilmem ne evlerivar.yeter bıktık ayrıca kimliğimizden islam dahi kaldırıldı.neden süresiz yoksulluk nafakası ve buna dayalı tazyik hapsi kaldırılmıyor ey bakan beşbuçuk milyon nafaka mağduru var.niçin çözmüyorsunuz
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    insanı bıçakla yarala darp et hırsızlık yap ondan sonra yani modaya uy adli kontrol şartıyla serbest hiç bu işler için yasaları düzenleyelim diye çalışma yapılmıyor yapılıyorsa neden bu olaylar çoğaldı caydırıcı cezalar şart idam şart hergün televizyonu açıyoruz cinayet hırsızlık darp çocuk tacizi sonuç adli kontrol şartıyla serbest
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı