Bakan Soylu: Eren Abluka 18 Operasyonu başlatıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Lice'deki Aslantepe Üs bölgesinde, Eren Abluka 18 Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu. Bakan Soylu, "Operasyonlarımız, tek bir terörist kalmayana kadar sürecek" dedi.

GİRİŞ 24.12.2022 08:42 GÜNCELLEME 24.12.2022 10:46
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Lice'deki Aslantepe Üs bölgesinde, Eren Abluka Sonbahar-Kış 18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyb Turan Operasyonu'nun başlatıldığını duyurdu.

Diyarbakır, Bingöl, Muş ve Batman illerinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyon için Bakan Soylu, "Terör örgütünün bu bölgedeki varlığını kurutacağız. 3650 personelimizle harekat başladı, tek bir terörist kalmayana kadar sürecek" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar diğer satırbaşları:

"Cudi Dağı Tuşimiya bölgesinde uzun zamandan beri takibinde olduğumuz teröristleri Eren 17 Kış-Abluka Operasyonu'nda etkisiz hale getirdik. Bu sektörde temizlenmeye muhtaç bir sektör. Burada geçen yıl, bu yıl ve ondan önceki yıl 300 milyon kök kenevir buradan ele geçirildi. Önce terör örgütünün finansmanını burada kuruttuk, şimdi buradaki bütün varlığını kurutacağız. Bu harekat başladı, bitiş tarihi burada tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecek. Kışın olması, kar olması, bizi hiçbir şekilde etkilemeyecektir.

BU BÖLGEDE 21-24 ARASI TERÖRİST OLDUĞUNU BİLİYORUZ

Bu bölgede yaklaşık bazen farklı bölgelere de geçiş olabiliyor; 21-24 arası terörist olduğunu biliyoruz. Bazen farklı bölgelere kayış söz konusu olabilir. Hedefimiz bu teröristleri bu alandan temizlemektir.

GABAR'DA BİRAZ İŞİMİZ VAR

Gabar'da biraz işimiz var. 6 terörist var, orada biraz işimiz. Orada petrol çıkan bölge güvenli bir bölge, kahramanlarımız büyük fedakarlıklar gösterdiler, şehitlerimiz oldu. Bir şehidimizin ismi de şu anda petrol çıkan bölgeye verildi. Bu dağların her birinin hikayesi var. Geleceğimize büyük bir kahramanlık bırakıyoruz."

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 38
  • fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Eger chp gelirse yine doluşurlar oralara uyan Türkiye
    Cevapla
  • TAHA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bakanım içerde ki, ingiliz kuruma mezhebi, Vahabileri, gözden aman ırmayın.Tik tok lar da,oy vermeye gitmeyin diye Hakiki müslümanların önüne geçiyorlar..Aman o din düşmanı, HZ Ali efendimize kan kusturan,Mülcemin soyu Vatanımızda Türemeye başlamış.Aman zaman vermeden onlarıda bitirn inşallah.
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diliyle terörü destekleyenlere
    Cevapla
  • BÜLENT 1 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun sayın soylu ve ekibinden terörün ve teröristin kökünü kazıyor
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Soylu,yılanın başı meclisteyken siz kuyruğunu ezmişsiniz ne işe yarar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'