Bakan Akar'dan NATO'ya Yunanistan çağrısı: Şımarıklığa dur demenin zamanı geldi

Yunanistan'ın provokasyonlarına tepki gösteren Milli Savunma Bakanı Akar, NATO'ya "Bu şımarıklığa son verin" çağrısı yaptı. Akar ayrıca, 2022 yılı boyunca terör örgütüne vurulan darbenin bilançosunu da açıkladı.

GİRİŞ 24.12.2022 11:16 GÜNCELLEME 24.12.2022 12:29
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanlığı'nın yıllık değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

İşte Akar'ın açıklamalarından önemli başlıklar:

- Pençe-Kilit Harekatı kapsamında 506 terörist etkisiz hale getirilmiş, 2 bine yakın mayın/el yapımı patlayıcı, 600’e yakın mağara, sığınak, tünel imha edilmiştir.

- Başta PKK,PYD,DEAŞ ve FETÖ olmak üzere terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Terörle Mücadele kararlılıkla sürüyor. Hudutlarımız 7/24 bugüne kadarki en yoğun şekilde korunmaktadır. Hudutlarımızda dünya standartlarında yüksek teknolojiye sahip araç-gereç kullanılmaktadır.

- Hudutlarımız güçlendirilmektedir. Hudutlarımızdaki başarı rakamlarla da açıkça görülmektedir. Hudutlarımızda yakalanan 8 bine yakın düzensiz göçmen kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir. Tüm bu üst düzey tedbirlere rağmen maalesef milli bir mesele olan hudut güvenliği polemik konusu yapılmaktadır.

4 BİNE YAKIN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Gerekli cevaplar verilmiş ve verilecektir. Mehmetçik canı pahasına büyük bir kahramanlıkla görev yapmaktadır. Ülkemizin ve asil milletimizin huzur içinde yaşaması için mücadelemiz artan bir tempo ile aziz ve kararlılıkla devam etmektedir. Temmuz 2015'ten bugüne kadar 37 bin 325, bu yılın başından itibaren ise 4 bine yakın terörist etkisiz hale getirilmiş. 533 operasyon icra edilmiş, 3 bin civarında silah ele geçirilmiştir.

FİNCANCI'NIN KİMYASAL SİLAH İFTİRASI

TSK’nın kimyasal silah kullandığı iftirasını atanları, bunun yanında duranları, önüne kalkan olanları ve terörist elebaşlarının borazanlığını yapanları milletimiz asla affetmeyecektir.

"NATO YUNANİSTAN'A DUR DEMELİ"

Yunanistan, planlı NATO tatbikatında görev yapan uçaklarımızı, önceden tüm müttefiklere bildirilmesine rağmen, son bir hafta içinde iki kez taciz etmiştir. Uçaklarımız her zamanki gibi gerekli karşılığı vermiş ve görevlerini başarıyla tamamlamıştır.  NATO’nun da bu şımarıklığa artık dur demesinin zamanı gelmiştir. Yunanistan’ın yaptığı her türlü haksız, hukuksuz eyleme diplomatik alanda ve sahada gerekli karşılık bugüne kadar verilmiştir, bundan sonra da verilecektir.

Temennimiz Ege ve Akdeniz'in bir dostluk denizi olması.

"AZERBAYCAN'A DESTEĞİMİZ SÜRÜYOR"

Azerbaycan ile birlikte 12 tatbikat icra edilmiştir. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA'NIN NATO ÜYELİĞİ

Bazı müttefiklerimiz NATO ruhuna aykırı olarak Türkiye'ye ihracat kısıtlaması uygulamaktadır. NATO'nun açık kapı politikasını destekliyoruz. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine karşı değiliz ancak taahhütlerini yerine getirmelerini bekliyoruz.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Günay . Haber7.com - Yayın Koordinatörü
Haber 7 - İbrahim Günay .

Editör Hakkında

1986 yılında Mardin’in Savur ilçesinde doğdu. Evli ve bir çocuk babasıdır. İyi derecede Arapça, Kürtçe ve İngilizce bilmektedir. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde İnternet Gazeteciliği - Yayıncılığı, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerinden mezun oldu. Eğitimine, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Medya ve İletişim Yönetimi (Tezli) Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. TRT Haber’de stajını tamamlayan Günay, mesleğe 2009 yılında Haberler.com’da başladı. 2013 yılında Haber7.com'da göreve başlayan İbrahim Günay, editör, Haber Şefi ve Yayın Koordinatörü olarak görev aldı. Pek çok habere ve röportaja imza attı, sunum ve seminerlere katıldı. Ödül ve plaketler aldı. İbrahim Günay, halen Haber7.com’da Sorumlu Müdür ve Yayın Koordinatörü olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    ABD 'nin güdümünde olan BM , UNCLOS deniz yetki alanlarının belirlenmesini içeren bir antlaşma çıkardı . Keza , Amerikanın önü açık , Atlas Okyanusu , Büyük Okyanus ve Kuzey denizinde mis gibi 200 deniz mili ilan edebiliyor . Ege ve Akdenizde iş böyle değil , çıkarlar çatışıyor . Yunan'ın daveti ile Girit ve Dedeağaç'a yerleşip , bazen karışmam , bazen se Sevilla haritasını tanıdığı , Mavi Vatanı tanımadığına dair yorumlar yapıyor . Meselemiz ABD , İngiltere , Almanya ve Fransa gibi hegemonik güçler iledir . Yunan bir maşadır .
    Cevapla
  • Kamil 1 yıl önce Şikayet Et
    Haklıyız , Yunanistan UNCLOS 'a göre adalar üzerinde takımada MEB'i ilan edemez . Türkiye , Uluslarası Hukuk'a aykırı bir Ege Mavi vatanı ilan etmez . Bizim ölçümüz biçimiz hakkaniyetlidir . Neticede , Ege adaları Mavi Vatan Ege MEB 'i içerisinde kalacaktır . Bu vaziyet , Yunan için milli mesele , savaş nedeni olduğu için , sabırla , Aklı Selim ile bu konuyu çözümlemeliyiz . Masada kazanacağımız milli davamızı farkeden Yunan , alingirli tilingirli işlerle neticeye varmayı amaçlıyor . Radar kilidi atmak , açık bir provokasyondur . Mesaj nettir “ Ne işin var buralarda , deniz Helen denizidir , uçtuğun yer , Helen denizi üzerindeki Yunan hava sahasıdır ” demektedir .
    Cevapla
  • Aras 1 yıl önce Şikayet Et
    Birdahakine yunan aynı hatayı yaptığı anda nato yu olağanüstü toplantıya bm acil toplanmaya çağırın bakalım neolacak
    Cevapla
  • enver 1 yıl önce Şikayet Et
    yunanın sıkıntısı atina yakınlarındaki lavron kampı. bataklık. gündeme gelirse ne olur? bunun paniklemesi var.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Biraz daha sabır şu Lozan antlaşması bitene kadar her türlü provakasyona baş vuracak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?