Fatih Sultan Mehmed Han'ın yenilenen pûşîdesi ziyarete açıldı

Adalet ve merhametle kurulan medeniyetin başkenti İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmed Han’ın yenilenen pûşîdesi, Fatih Camii’ndeki türbesi başında düzenlenen törenle ziyarete açıldı.

Fatih Sultan Mehmed Han'ın yenilenen pûşîdesi ziyarete açıldı
Fatih Sultan Mehmed Han'ın yenilenen pûşîdesi ziyarete açıldı
GİRİŞ 24.12.2022 22:25 GÜNCELLEME 24.12.2022 22:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fatih Sultan Mehmed Han’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yenilenen pûşîdesi türbesi başında düzenlenen törenle, dualar eşliğinde ziyarete açıldı.

Açılışa Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, İl Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türbelerde yer alan sandukaların üzerlerini örtmek için kullanılan örtülere verilen isim olan pûşîde; vefat eden kişiye gösterilen saygının bir ifadesi olarak İslam medeniyetinde yüzyıllardır kullanılıyor.

Osmanlı Dönemi’nde çeşitli süsleme teknikleri ile üretilen pûşîdelerde “Maraş İşi” tekniğiyle işlenmiş olanlar karakteristik özellikler gösteriyor.

 

 

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ömer almalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Mevla Teala Peygamberimize komşu eylesin inşaallah bizede tekrardan uyanmak icin imkan nasip etsin inşaallah
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim makamını ali eylesin.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    mezarından kalksa yüzümüze tükürmezmi cennet vatan sultanımız.kıymetini sadece puşide ile bilmiş olmayız eğitim sistemi ve toplumsal ahlak anlayışımız fatihler yetiştirmiyor.diploma var ama ortada icraat yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak