Türkiye'den Suudi Arabistan'a KKTC çağrısı!

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkan Al Şeyh ile görüştü. Şentop, KKTC'nin uluslararası platformlarda tanınması konusunu gündeme getirdi.

Türkiye'den Suudi Arabistan'a KKTC çağrısı!
Türkiye'den Suudi Arabistan'a KKTC çağrısı!
GİRİŞ 26.12.2022 15:29 GÜNCELLEME 26.12.2022 15:38

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed Al Şeyh ve beraberindeki heyetle baş başa ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.

Ülkeler arası karşılıklı temasların, ilişkilerin gelişmesi ve işbirliğinin güçlenmesine katkı sağladığını belirten Şentop, siyasi alandaki temasların ekonomik ve ticari ilişkilere de güç katacağını kaydetti.

Türkiye'nin, Riyad'ın 2030 Expo adaylığını desteklediğini anımsatan Şentop, adaylığın tüm bölge bakımından önemli bir adım olduğunu değerlendirdi.

Şentop, Türkiye'nin özellikle Körfez bölgesindeki ülkelerin güvenlik ve istikrarına verdiği öneme değinerek, "Tüm bölgede ortak çaba ile olumlu bir atmosferin hakim kılınmasını amaçlıyoruz. Bu bakımdan bölgesel ekonomik entegrasyona ve bölge sathında altyapının geliştirilmesine özel önem atfediyoruz. Filistin'den Yemen'e, Libya'dan Suriye'ye uzanan geniş bir coğrafyada yakın işbirliği ve eşgüdüm sağlamamızda tüm bölgemiz bakımından büyük fayda bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

KKTC'nin uluslararası platformlarda tanınması konusunu da gündeme getiren Şentop, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, BM Genel Kurulunda uluslararası toplumun KKTC'yi tanıması konusundaki çağrısını hatırlattı. Şentop, yıllardır haksız izolasyon ve ambargolara maruz bırakılan Kıbrıs Türkleriyle temasların artırılmasının önemine işaret etti.

Şentop, Türkiye'nin terör örgütleriyle mücadelesine de dikkati çekerek, özellikle Suriye ve Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik saldırıların devam ettiğinin altını çizdi.

TBMM Başkanı Şentop, "Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne elbette sonuna kadar saygılıyız. Bizim tek derdimiz, bu ülkelerdeki istikrarsızlık nedeniyle Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını önlemek ve yine istikrarsızlığı arttırarak Batılı ülkelerin kendi emperyalist çıkarları doğrultusunda bölge ülkelerinin sınırlarını değiştirme planlarını engellemektir." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!