FETÖ'nün hakim ve savcılarının yargılandığı davada çok çarpıcı sözler

En hayati FETÖ kumpaslarından olan "Balyoz" soruşturması ve davasında ifade veren Erenoğlu, o dönem görevli amirallerin yarısının tutuklandığını vurgulayarak, "15 Temmuz'a giden yol Balyoz'da döşendi." sözlerini kaydetti.

FETÖ'nün hakim ve savcılarının yargılandığı davada çok çarpıcı sözler
FETÖ'nün hakim ve savcılarının yargılandığı davada çok çarpıcı sözler
GİRİŞ 26.12.2022 18:34 GÜNCELLEME 26.12.2022 19:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpaslarından "Balyoz" soruşturması ve davasında görev alan 50 eski hakim ve savcının, "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklama", "görevi kötüye kullanma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanması bugün de sürdü.

MÜŞTEKİLER VE SANIKLAR

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülen davanın duruşmasında, başka suçtan tutuklu sanıklarla bulundukları cezaevinden video konferans yöntemiyle bağlantı kuruldu, bazı müştekiler ve avukatlar ise duruşma salonunda hazır bulundu.

SAHTE DELİLLERLE BİRÇOK KİŞİ HAKSIZ YERE HAPSE GİRDİ

Müştekilerinden Rıdvan Ulugüler, Balyoz davasındaki 5 ve 11 nolu CD'lerin sahte delil olduğunun bilirkişi raporlarına yansıdığını ancak sanıkların buna rağmen belirtilen CD'leri hükme esas aldıklarını dile getirdi. Balyoz davasında birçok kişinin haksız yere hapsedildiğini söyleyen Ulugüler, sanıklardan adalet önünde hesap sorulmasını istediğini belirterek, davaya katılmak istediğini bildirdi.

BALYOZ SORUŞTURMASINDA TUTUKLANANLARDAN 41'İ HAVACIYDI

Davanın müştekilerinden avukat Ahmet Erdem, 15 Temmuz darbe girişimine giden yolun Balyoz davasından geçtiğini, birçok kişinin tutuklandığını, tutuklananlardan 41'inin havacı olduğunu ifade etti. Erdem, sanıkların örgüt çerçevesinde "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan cezalandırılmalarını talep etti.

İLK TUTUKLANAN EMEKLİ ALBAY FETÖ'CÜ SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanan ilk kişi olduğunu aktaran emekli albay Hanifi Yıldırım, sanıklardan şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini dile getirdi.

"15 TEMMUZ'A GİDEN YOL BALYOZ'DA DÖŞENDİ"

Müştekilerden Abdullah Can Erenoğlu da tutuklandığında Güney Deniz Saha Komutanı olduğunu, o dönemde de Yunanistan'ın Ege'deki kara sularını 12 mile çıkarmayı planladığı iddialarının gündemde bulunduğunu ifade etti. Balyoz soruşturması kapsamında o dönem görevli amirallerin yarısının tutuklandığını söyleyen Erenoğlu, "15 Temmuz'a giden yol Balyoz'da döşendi." diye konuştu.

Hazır bulunan diğer müştekiler ile sanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyetince ara kararlar açıklandı.

Mahkeme, haklarında yakalama kararı bulunan sanıklar yönünden ilgili kararların infazının beklenmesine, davaya katılma taleplerinin gelecek celse karara bağlanmasına hükmetti.

Davanın bir sonraki duruşması 13 Mart 2023'te gerçekleştirilecek.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Dedemkorkut 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarihinizi iyi bilin ve kendiniz olun.. menfaat. Çıkar, geleck veya gafletle birilerinin peşine baska ülkelerin emellerini veya soysuzluga heves etmeyin yeter.. ülkesini ve milletini seven herkes ideoloji ne olursa olsun dışarıya karsi bir oldukça sizi yıkacak millet olamaz.. gidin bin öncesine Orhun yazitlarina aynı öğütleri göreceksiniz.. Saygılar herkese..
    Cevapla
  • Selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kemalistlerden bu kadar korkan köksüz yeni osmanlı çocukları olmak aidiyetsizliktir Vahdettini lider zannetmektir
    Cevapla
  • Mustafa Said 1 yıl önce Şikayet Et
    Ergenekon vardı Fetö sulandırdı ..
    Cevapla
  • Turanic 1 yıl önce Şikayet Et
    Balyoz davasindan yargilanan Kitapsiz Ordu mensublari (istisnalar haric); Siz de az değildiniz ve hala değilsiniz hani, Kemalizm adi altinda 1960, 1980, 28 Subat 1996 Darbelerini yaptiniz ve destek ciktiniz veya iyi oldu diye icinizden TIS TIS guldunuz, veyahutta 3 Maymunu oynadiniz. Inancli Musluman Milletin milli manevi değerlerine düşman oldunuz, sözde ve gorunuste Türk ama özde ne olduğunuz belli olmayanlarsiniz.
    Cevapla
  • Havvana Şimşek 1 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda yaptıklarının veya sustuklarının cezasını çekti
    Cevapla
  • Atılay Dağ 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yıllardır bağırıyorum her yerde korkmadan söyleyin bu gercekleri
    Cevapla
  • Çarıklı Apoletsiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim! Oldum olası, tarih boyunca milleti rahat bırakmadınız, rahat durmadınız. Benim hayatım boyunca babamın, benim ve çocuklarımın, hepimizin partilerini kapattınız, hükümetlerimizi indirdiniz. Fetö ortaya çıkınca hepinizi ak-pak mı oldunuz? Değilsiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı