TBMM Başkanı Şentop ay ve gün verdi: O tarihten önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum

Son dakika haberine göre TBMM Başkanı Mustafa Şentop "Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum." dedi.

GİRİŞ 28.12.2022 12:29 GÜNCELLEME 28.12.2022 17:08
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Meclis Başkanı Mustafa Şentop muhalefetin erken seçime ilişkin açıklamaları hakkında "Seçimlerin normal tarihi 18 Haziran. Seçime yönelik bir karar alınsa bile bunun süresi 60 gündür. Seçimlerin öne alınmasıyla ilgili karar yetkisi hem mecliste hem cumhurbaşkanlığında var. 6 Nisandan önce seçim kararı alınmasını beklemiyorum." ifadelerini kullandı.

Meclis'te gazetecilerle bir araya gelen Şentop, gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Seçimlerin erkene alınmasıyla ilgili bir soru üzerine Şentop, bu konuda karar yetkisinin hem Meclis'te hem de Cumhurbaşkanı'nda olduğunu ifade ederek, "Meclis karar alırsa o zaman seçimin tarihini de belirler diyor. YSK bakımından da bir takvimi var. Makul süre 60 gün falandır. Eğer Cumhurbaşkanı karar alırsa karardan 60 günden sonraki ilk pazardır seçim tarihi. Bu karar Meclis'ten de Cumhurbaşkanı'ndan alınabilir." diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ADAYLIĞI

Şentop, Cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili Anayasa'nın 101. maddesinin bütünüyle değiştiğini, yeni 101. maddenin eski maddeyi yürürlükten kaldırdığını ve yeni düzenlemeye göre Cumhurbaşkanı'nın iki defa seçilebileceğini bildirdi. Şentop, "Bu açıdan şu an bir sorun yok. Ancak ikinci dönem olduktan sonra mevzu olabilir. Yani 2028'de Meclis seçimleri yenileme kararı alırsa o zaman aday olması konuşulabilir." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA, AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçim Nisan'da zaten orası kesin sadece nisanın hangi günü o belli değil
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın işte Haziran'da seçime gidelim. 2 ay ne değiştirecek. Seçim zamanında yapılsın.
    Cevapla
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    o zaman seçim kurbana denk geliyor. ayrıca yaz ayı tatil falan filan. çok mantıklı değil. ben Tayyibe verceğim. ancak yazın olursa nasıl oy kullancağım.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 1 yıl önce Şikayet Et
    6 nisan sonrasını da muhalefet kabul etmiyor. Reise kaldı iş.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    seçim için en uygun tarih 28 mayıs pazardır ,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz