İstanbul Valiliği, yılbaşı öncesi güvenlik tedbirlerini açıkladı

İstanbul Valiliği, kentte yılbaşı öncesi alınan önlemleri açıkladı. Vatandaşların yoğun bulunduğu AVM, havalimanları, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda güvenlik tedbirleri alınacak.

GİRİŞ 29.12.2022 17:38 GÜNCELLEME 29.12.2022 17:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Valiliği, yılbaşı günü ile gecesinin huzur ve güven ortamı içinde geçirilmesi için alınan tedbirleri açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, vatandaşların yeni yıla huzur ve güven ortamı içinde girmelerini temin etmek, genel güvenliğin, asayişin muhafazası ile kamu düzenini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığının genelgeleri doğrultusunda kentte güvenlik tedbirleri alındı.

Bu kapsamda, yeni yıl programları dolayısıyla insan yoğunluğunun artabileceği konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe ve benzeri yerlerde etkin, yoğun ve sürdürülebilir denetimler gerçekleştirilecek ve görevli personel sayısı artırılacak.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, havalimanları, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kutlama gerçekleştirilen meydan ve alan ile eğlence yerlerinde güvenlik birimlerince tedbirler alınacak. Yeni yıla girileceği sırada vatandaşların kutlama yapabileceği alan, meydan ve mekanlarda tedbirler artırılarak uygulanacak.

 

VALİ YERLİKAYA: 46.509 PERSONEL GÖREV YAPACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

İstanbul'umuzda 2023 yılını huzur ve güven içinde karşılayabilmek için gerekli tedbirlerimizi aldık.

Jandarma: 2.314 personel, 313 araç 
Emniyet: 46.509 personel, 1 helikopter, 10 deniz botu 
Sahil Güvenlik: 210 personel, 32 unsur ile
24 saat görev yapacak

EKSİKSİZ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK

İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek acil servis hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılacak ve teyakkuz halinde bulunulacak.

Belediye, emniyet ve jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için en üst seviyede tedbir alınarak nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecek.

Trafik, zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştirecek.

Telefon arızaları ile elektrik, su, doğal gaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacak.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel süper tedbirler almışsınız o kadar süper ki ibb terörist hainler dolmuş bıravo. nerde güvenlik soruşturması? alın ekremi içeri....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...