Gezi ve eğlence teknelerine sahte içki denetimi: 70 milyon liraya yakın para cezası kestik

Yılbaşına günler kala boğazda gezi ve eğlence hizmeti veren teknelerde sahte içki denetimi yapıldı. Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca "5 bin 800 işletmemize yaklaşık 70 milyon liraya yakın idari para cezası kestik" diye konuştu.

Gezi ve eğlence teknelerine sahte içki denetimi: 70 milyon liraya yakın para cezası kestik
Gezi ve eğlence teknelerine sahte içki denetimi: 70 milyon liraya yakın para cezası kestik
GİRİŞ 29.12.2022 23:11 GÜNCELLEME 29.12.2022 23:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı Kuzey Marmara Grup Komutanlığı ekipleri yılbaşına sayılı günler kala alkol zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Boğazda gezi ve eğlence hizmeti veren teknelerde sahte içki satışına yönelik denetim gerçekleşti. Yapılan denetimlerde ürünlerin barkodları ekipler tarafından kontrol edildi. İşletmelerin ruhsatlarının alkol satışına uygun olup olmadığı denetlendi.

"70 MİLYON LİRAYA YAKIN İDARİ PARA CEZASI KESTİK" 

Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca yılbaşı öncesinde alkol denetimlerini sıklaştırdıklarını belirterek "Hem karada hem de denizde denetimlerimizi yapıyoruz. Bugün de sahil güvenlik ekiplerimizle beraber boğaza açılacak teknelerde denetimlerimizi gerçekleştirdik. Denetimlerde ilk önce evraklarını kontrol ediyoruz. Barkod okuma cihazlarıyla alkollerin bandrollerini kontrol ediyoruz. Ayrıca işletmelerin; alkol sunumuyla ilgili belgeleri var mı? Hijyen belgeleri var mı? Ruhsatları var mı? Bunların hepsine dikkat ediyoruz. Yaptığımız denetimlerde numuneler alıyoruz. 2022 yılı içerisinde yaklaşık 2 bin 500 tane numune alındı. Bunlardan 17 tanesinde olumsuzluk tespit edildi. Bugüne kadar 235 gıda denetimi gerçekleştirdik. 5 bin 800 işletmemize yaklaşık 70 milyon liraya yakın idari para cezası kestik. Özellikle vatandaşlarımızın yılbaşı öncesinde alkolle ilgili bilindik yerlerden bilindik markaları kullanmasın istiyoruz. Alkolle ilgili zehirlenmeler olumsuzluklara sebep oluyor. En iyi denetleyici tüketicinin kendisidir" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Alkol içki sirke turşu hepsinin aslı sirke. Sirkeye tuz atmaz isen alkol içki 70 çeşit bela, sirkeye tuz atarsan sirke turşu 70 derde deva olur. İçki alkol reklamından tut satışına kadar haram ve büyük günahtır. Allah'ın cc hesabı çetindir. Hesap günü eller konuşur ayaklar şahitlik eder. Dünyada Allah'tan cc başkasını memnun etmek için yaşayanlar zarardadır. Peygamber sav Kuranı Kerim Hadisler boşuna gelmedi. Ey insanlar nereye gidiyorsunuz? Allah'tan cc korkun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi