Düzensiz göçmenleri rehin alıp işkence yapan çete üyeleri tutuklandı

Van'da rehin aldıkları düzensiz göçmenlere işkence yaptıkları öne sürülen bir çetenin 4 mensubu tutuklandı.

Düzensiz göçmenleri rehin alıp işkence yapan çete üyeleri tutuklandı
Düzensiz göçmenleri rehin alıp işkence yapan çete üyeleri tutuklandı
GİRİŞ 31.12.2022 16:44 GÜNCELLEME 31.12.2022 16:44

Valilikten yapılan açıklamada, İstanbul'a geçmek için yasa dışı yollarla Van'a gelen Afganistan uyruklu düzensiz göçmenlerin, çetelerce rehin alınarak işkenceye maruz bırakıldığına yönelik ihbar üzerine, geçen hafta çalışma başlatıldığı belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yürütülen teknik ve fiziki takip sonucu suça karışan 4 şüphelinin adresleri tespit edilerek yakalandığı aktarılan açıklamada, "Çete üyeleri yakalanıp adli makamlarca tutuklanmıştır. Zorla alıkonan 5 Afganistan uyruklu kurtarılmış, ihbara konu olan ve işkenceye maruz kalan kayıp 6 yaşındaki Afgan çocuk B.G.M'nin yer tespiti yaptırılıp bulunduğu yerden aldırılması sağlanarak 29 Aralık'ta Van'a getirilmiştir." ifadesini yer verildi.

Açıklamada, kurtarılan çocuğun ailesinin jandarmaya teşekkür ettiğine işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"B.G.M'nin ailesince 156 internet ihbar hattına yapılan teşekkür mesajında; 'İl Jandarma Komutanlığı JASAT timince yapmış olduğumuz ihbar hemen değerlendirilerek kardeşim kurtarıldı, bize büyük bir mutluluk yaşattılar. Van jandarmaya, JASAT'a ve Türk devletine sonsuz teşekkür ederim.' ifadelerine yer verilmiştir."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!