Dosta güven, düşmana korku! SİHA gemisi TCG Anadolu’nun ilk görevi…

Güvenlik ve Psikolojik Harp Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin SİHA gemisi TCG Anadolu’nun ilk görev yeri için çarpıcı bir açıklamada bulundu.

GİRİŞ 02.01.2023 21:20 GÜNCELLEME 03.01.2023 09:43
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilecek TCG Anadolu, Türkiye’nin ilk uçak ve SİHA gemisi olarak görev yapmak için gün sayıyor.

Haber7’ye açıklamalarda bulunan Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, dünyada ilk SİHA gemisi özelliğini taşıyan TCG Anadolu’nun ilk görev yeri için çarpıcı bir tahminde bulundu. TCG Anadolu'nun yoğun bir tempoda faaliyet göstereceğini ifade eden Başbuğ, Türkiye'nin vereceği mesajları da Haber7 ile paylaştı.

HER ŞEYİYLE GÖREVE HAZIR

TCG Anadolu’nun çok maksatlı olduğunu ve göreve hazır bir şekilde beklediğini belirten Coşkun Başbuğ, “Anadolu Gemisi çok maksatlı, her şeyiyle göreve hazır. Hatta Deniz Kuvvetleri tarafından atamaları dahi yapıldı. Bütün personel belli ve muhtemelen de ocak veya şubat ayı içerisinde Cumhurbaşkanı bir törenle teslim edecek. Deniz Kuvvetleri teslim aldıktan sonra limanı belli olacak” ifadesinde bulundu.

TEK BAŞINA HAREKET ETMEYECEK

Uçak gemisi görevi görecek TCG Anadolu’nun tek başına hareket etmeyeceğini ifade eden Coşkun Başbuğ, Türkiye'nin amiral gemisinin fırkateynler, denizaltıları ve jetler ile de korunacağını belirtti. Görev yerinde bir ‘görev grubu’ ile hareket edeceğini söyleyen  Başbuğ, “Bu tür uçak gemileri tek başına hareket etmiyor. Havadan jetlerle, sualtından denizaltılarıyla ve denizden fırkateynlerle emniyeti sağlanıyor. Bu görev grubu da şimdiden oluşturulmuştur diye düşünüyorum” dedi.

İLK GÖREV YERİ…

İlk denemenin ardından görev yerinin belli olacağını söyleyen ve Adalar Denizi ile Girit Adası çevresini işaret eden Başbuğ, şu ifadelerde bulundu:

“Yunanistan'ın Amerika'nın verdiği akılla boyunu aşan işlere kalkışıyor. Amerika'nın da onu kullanarak Türkiye'ye ayar vermek gibi bir maksadı var. Adalar Denizi’ndeki olaylar nedeniyle, 2 ülkeye de mesaj olsun diye, ilk görev yerinin Girit Adası açıklarında olacağını düşünüyorum. Tam da Doğu Akdeniz ile (Ben Ege Denizi demiyorum) Adalar Denizi’nin kesiştiği bölgede bir yerde görev verilmesini bekliyorum. Türkiye o ayak oyunlarına karşılık ‘Her türlü şeye hazırım ve buradayım’ mesajı verecek. Çünkü Yunanistan’ın ‘mart ayında karasularını 12 mile çıkaracağım’ küstahlığı vardı. Hem bu açıklamaya gözdağı vermek, hem de bölgedeki son gelişmelere yönelik birtakım yapılanmalara ikaz ve ihtar etmek üzere bir görev olur diye düşünüyorum. Bu benim tahminim, en doğrusunu Deniz Kuvvetleri karar verecek. Hep birlikte seyredip göreceğiz.”  

ÇOK SAYIDA GÖREVDE YER ALACAK TCG ANADOLU, RAHAT YÜZÜ GÖRMEYECEK

Anadolu gemisinin yoğun bir şekilde görev yapacağını kaydeden Coşkun Başbuğ, “TCG Anadolu, bana göre rahat yüzü görmeyecek. Doğu Akdeniz’de birtakım sondaj çalışmalarına yönelik gelişmeler var. Libya konusunda acil ve ivedi bir hadise yaşandığı takdirde doğrudan istikamet Afrika’nın kuzeyi olabilir. Zira Libya’da da bazı kirli ilişkiler var. Fransa’nın gerçekleştirdiği operasyonlar ve Yunanistan’ın akıl tutulması diyeceğimiz çıkışları mevcut. Bunların hepsine bakıldığında ikinci seferin Libya açıkları olacağını düşünüyorum.” dedi.

HEDEF PRESTİJ KAZANMAK VE DOST ÜLKELERE KORUMA KALKANI OLMAK

TCG Anadolu’nun Türkiye için prestij ve dost ülkeler için koruma kalkanı olacağını da sözlerine ekleyen Başbuğ, şu tespitlerde bulundu:

“Bu uçak gemisinin yapılış maksadında; birincisi prestij kazanmak, ikincisi tehdit altındaki dost ülkelere koruma kalkanı sağlayacak bir güvence ortamı sağlamak var. Libya da bizim dost ülkemiz. Her ne kadar son zamanlarda gündem dışı kalsa da kirli birtakım saldırılara maruz kalıyor. O nedenle Libya açıklarında da ortak müşterek görevler bekliyorum.”

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 64
  • Ali Gül 1 yıl önce Şikayet Et
    Harikulade mükemmel olmuş, bu millet hak ettiği yere oturuyor. Allah'ım emeği geçenlerden razı olsun. İnşallah destanlar yazmaya devam edeceğiz.
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah yaptiran iradeye ve emegi gecenlerden Allah razi olsun Anadulada yasamak devlet olarak çok zor onlarca medeniyet yok olmus onun icin bütün silahlarimizi bizim yapmamiz şart son 20 yıldir muazzam ataklar yapildi tabı bundan rahatsiz olan ic dış mihraklar var üretime devam
    Cevapla
  • Fatih 1 yıl önce Şikayet Et
    ÜLkelere ýön veren liderlerdir lider yani yöneten milli olursa her şey silah ucak tank top yapilir aksinde ise tam tersi olur onun icin yapilanlari göruyoruz görmeyenlerde çok Allah akıl fikir versin bütün silahları üretmeye acil olarak devam etmeliyiz demekki istenirse irade konulursa yapilir üretime devam
    Cevapla
  • Gazi , 1 yıl önce Şikayet Et
    Ölürüm Türkiyem Seni sevmeyen ölsün Amin
    Cevapla
  • Kursat 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok muazzam bir gemi ülkemize hayırli ugurlu olsun bazılarinin hayal edemihecegi bir gemi Türkiye düşmanları çatlamıştir 1071 den berı şehit kanlariyla sulanan bu topraklar için bütün silahlari yapmak mecburiyetindeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!