İstanbul'un toplu ulaşım manzarası: Sabah kaza, akşam arıza

İstanbul'da arıza ve kazalarla gündemden düşmeyen toplu taşıma araçları ironik bir hal alırken, siyasetçi Erdal Elibüyük'ün ailesinin yaşadığı olay adeta İBB'nin toplu taşıma manzarasının bir günlük özetini oluşturdu.

İstanbul'un toplu ulaşım manzarası: Sabah kaza, akşam arıza
İstanbul'un toplu ulaşım manzarası: Sabah kaza, akşam arıza
GİRİŞ 02.01.2023 22:15 GÜNCELLEME 02.01.2023 22:32
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçları, şehrin bir numaralı gündem maddesi. Hemen her gün arızalanan tramvaylar, yolda kalan metrobüsler, kazaya karışan otobüsler İstanbul trafiğinin değişmez görüntüleri arasına girdi. İBB'nin hiçbir çözüm getiremediği toplu taşıma sorunu, tuhaf bir örnekle daha kayıtlara geçti.

Hüda Par eski İl Başkanı Erdal Elibüyük'ün kızının Başakşehir-Kayaşehir hattında yaşadıkları, 2023 İstanbulu'nun İETT manzarasını gözler önüne serdi.

KAZALAR, ARIZALAR...

Elibüyük'ün kızının 2 Ocak sabahında bindiği otobüs ile bir diğer otobüsün kazaya karışması üzerine zoraki aktarma yapmak zorunda kaldığı bildirildi. Otobüsteki yolcularla birlikte binilen farklı otobüsün ise özel araçla kaza yaptığı öğrenildi.

Sorun sarmalı bununla sınırlı kalmadı.

Elibüyük'ün otobüs yerine taksiye binme telkini üzerine dakikalar boyunca taksi bekleyen kızının bu girişiminin de dolu taksiler sebebiyle fiyaskoyla sonuçlandığı bildirildi.

Son olarak akşam evine dönerken binmek zorunda kaldığı toplu taşıma aracının da arızalandığı kaydedildi.

BİR İETT TRAJEDİSİ

Siyasetçi Erdal Elibüyük, kızının yaşadığı trajediyi şu sözlerle kamuoyu ile paylaştı:

"Sabah kızımın bindiği otobüs bir başka İETT ile kaza yapıyor aktarma oluyor Bu sefer otobüs başka bir araçla kaza yapıyor. ‘Otobüslerden uzak dur, taksiye bin’ dedim, taksiler dolu. Biraz önce aradı. Eve gelirken bindiği otobüs arıza yapmış!"

İBB'DEN GERİ DÖNÜŞ OLMADI

Haber7'ye konuşan Erdal Elibüyük, son bir haftalık süreçte ani duran metrolar, aksayan İETT seferleri, yolcuları azarayan otobüs şöförlerine bizzat şahit olduğunu söyledi.

Kızının yaşadığı olayın Başakşehir-Kayaşehir hattında olduğunu belirten Elibüyük, İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun'a sorunu iletmesine rağmen geri dönüş yapılmadığını ifade etti.

Elibüyük, Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne ulaşmak için toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sıklıkla şöförler tarafından azarlandığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hersey cok guzel olacaktı sanırım oluyor Z kuşagı biraz ders alsın
    Cevapla
  • İso 1 yıl önce Şikayet Et
    Elemanlar İETT'yi yönetemiyor, bir de utanmadan ülkeye talipler! Komik bir muhalefet.
    Cevapla
  • Isci 1 yıl önce Şikayet Et
    E beste kaza oluyor ise geç kalozzzz
    Cevapla
  • Hasi 1 yıl önce Şikayet Et
    O Istanbul lu daha kötü olsun bunlar hak eddi
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekrem seçimi kaybedeceğini biliyor İstanbul'a hiç hizmet etmiyor çalabildiği kadar çalacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kenya’da baraj çöktü: 42 ölü
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu