AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız'a PYD’den suikast girişimi!

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a yönelik suikast engellendi.

AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız'a PYD’den suikast girişimi!
AK Partili vekil İbrahim Halil Yıldız'a PYD’den suikast girişimi!
GİRİŞ 02.01.2023 23:42 GÜNCELLEME 02.01.2023 23:42
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Emniyet İstihbarat Başkanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen koordineli çalışmalarla Yıldız’a suikast için Suriye'den gönderilen, PKK/KCK terör örgütü Suriye yapılanması PYD/YPG mensubu 2 örgüt mensubu Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yakalandı.

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen operasyon sonucunda illegal yollarla Türkiye'ye geçtiği tespit edilen M.M ve M.M.İ isimli Suriye uyruklu 2 örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alındı.

MİLLETVEKİLİNE SUİKAST DÜZENLEYECEKLERDİ

Gözaltına alınan örgüt mensupları alınan ifadelerinde, PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Ayn El Arap bölgesinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Hacı kod isimli örgüt mensubunun talimatıyla AK Parti Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'a suikastı gerçekleştirmek üzere Türkiye'ye geçtiklerini, kendilerine yine aynı örgüt mensubu tarafından para gönderileceğini beyan etmeleri üzerine örgüt mensubunun yönlendirmesi ile para getiren Suriye uyruklu R.B isimli zanlı da yapılan operasyonla kıskıvrak yakalandı.

KARDEŞİNİ KAÇIRIP EYLEME ZORLAMIŞLAR

R.B. isimli şahsın Suriye'de bulunan H.B. isimli kardeşinin PKK/KCK-PYD/YPG terör örgütü içerisinde Suriye'de faaliyet gösteren Serhildan kod isimli örgüt mensubu tarafından kaçırıldığı ve serbest bırakılması karşılığında AK Parti Milletvekili İbrahim Halil YILDIZ'a eylem yapılması amacıyla kendisinden keşif yapmasını istediği öğrenildi. Gözaltına alınan Suriye uyruklu 2'si örgüt mensubu olmak üzere 3 zanlı tutuklandı.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Mehmet Doğan 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun ...
    Cevapla
  • Milletin Avukatı 2 yıl önce Şikayet Et
    Vatana ihanet edenlere Acımayacaksın! "Vatanseverlik Kanunu" çıkarılıp özel/hızlı muhakeme ve idam bunlar için öncelikle gelmelidir Nokta
    Cevapla
  • Ahmet 06 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim korusun.
    Cevapla
  • Turan 2 yıl önce Şikayet Et
    İdam gelmeden buişler bitmez.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Lafa bak kardeşini kaçırmışlar da ulan alçak kardeşin canda milletvekili can değilmi. Asın bu alçakları ya da verin Esed'e o gerekeni yapar. İçerde boşuna beslemeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Asrın inşa seferberliği sürüyor! Bakan Kurum: Teslimatta 250 bini geçtik
Ne İsrail kazanıyor ne İran bakalım Trump kaybedecek mi?